Яким буде пригодницьке містечко для дітей в Парку культури

prygodnytske-mistechko-1400x800

У Львові презентували проект дитячого майданчику в Парку культури й відпочинку імені Богдана Хмельницького.

У Львові в рамках проекту Майстерні міста презентували проект дитячого майданчику в Парку культури й відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Як зазначають автори проекту, ландшафт парку дозволяє підібрати вдалу комбінацію цікавих для дітей атракцій та зробити їх  безкоштовними. Над проектом працюють ГО Парк культури та ПЛАСТ (Національна скаутська організація України). Проект презентували Сергій Хомчин (ГО Парк культури) та Матвій Дух (ПЛАСТ).

Пригодницьке дитяче містечко — це безкоштовний освітній громадський простір, де здійснюватиметься культурне, фізичне та патріотичне виховання дітей віком від 6 до 14 років. На локації відбуватимуться денні пластові табори, майстер-класи, заняття та лекторії різноманітних напрямків. Розташується дитяче містечко на території площею 0.3 гектари, на ділянці за старим кінотеатром. Ця локація стане альтернативою наявним платним паркам відпочинку і прагне не лише розважати дітей, а й навчати їх командній грі, сприяти індивідуальному розвитку та розвитку дрібної моторики.

Старт роботи майданчика заплановано на листопад 2016 року. Проект отримав фінансування від Львівської міської ради, Інституту міста та організації «Громади в дії», а додаткові кошти залучатимуть завдяки програмі фандрейзингу. Територія дозволяє зробити декілька локацій для різних вікових груп. Парк планують побудувати з природних матеріалів, здебільшого, з деревини. Заплановані будиночки на дереві, підвісні мости, спеціальні піраміди та універсальні локації для гри та навчання.

Також, в рамках Майстерні міста відбувся воркшоп, де усі охочі могли приєднатись до обговорення майбутнього проекту. Під час воркшопу було озвучено такі ідеї для містечка: стежка юного дослідника, яка б допомагала дітям ознайомитись з особливостями дикої природи (парк має багаторічне озеленення, яке нагадує ліс), сезонний сад та можливість побачити мурашник в розрізі, різноманітні звукові ефекти. Крім того, серед пропозицій: імпровізована гірка-лазанка, територія пеньків з гіркою або невеличкими перешкодами, амфітеатр для лекцій, а ще бігова труба та сенсорний сад.Всі ці ідеї організатори планують втілити в життя.

За матеріалами проекту Майстерня міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: