За ніч з грибовицького сміттєзвалища виїжджало по 10-15 TIRів із сортованим сміттям, – депутат (відео)

205629

На грибовицькому сміттєзвалищі працювало по 200-300 людей на сортуванні сміття. За ніч виїжджало по 10-15 TIRів. Про це розповів депутат Жовківської районної ради, голова екологічної комісії Ігор Муравський.

«Перед тим тут працювали цигани. Потім циганів вже не пускали на сортування. Вони були внизу, жили в лісі. Там був дуже добре налагоджений бізнес зі сортування», – каже депутат.

Крім того, Ігор Муравський оприлюднив нове відео, відзняти біля сміттєзвалища, а якому місцевий чоловік Віктор ділиться тонкощами сортувального бізнесу.

«Зараз кілограм міді 85 гривень коштує. Циганів вигнали. Хто вигнав? Не знаю. Начальник звалища, може. За день ту можна тільки міді назбирати на 200 гривень, і то не рахуючи латуні і алюмінію…

Минулого року я бачив, як тут та смола вантажилася (кислі гудрони – ред.). Я з тими хлопцями познайомився. Потім вони до мене прийшли і сказали, що їдуть у Чернівці. Спиталися, чи можу я посторожувати. Вони кажуть, що там є бочки і вагончик. То було десь 15 лютого. Вони забрали з собою усі інструменти. І з кінцями – пропали...

За ніч зі смолою (гудроном – ред.) виїжджало по 10-15 машин. З одної машини платили тисячу гривень. То такі прості тільки мали, а що там мало начальство?..» – розповів Віктор.

Так само про добре налагоджений бізнес розповів і депутат Львівської міської радиЮ координатор «Варти-1» Ігор Зінкевич.

«Якось я виїхав на сміттєзвалище, взяв лопату і хотів копнути, щоб взяти грунт для хімічного аналізу. Я ще не бачив такої кількості людей, які вийшли з різних точок і почали казати, що це їхня територія. Це реально секторний бізнес, на якому заробляють і за який хтось має відповідати. Виникає питання до ЛКП «Збиранка», як ніхто не бачив того, що там відбувалося?» – підсумував депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: