Для соратників Онищенка вимагають збільшити заставу

Завтра, 24 червня, об 11.30, відбудуться засідання Апеляційного суду Києва, де антикорупційні прокурори спільно з детективами Антикорупційного бюро оскаржуватимуть розмір застави для соратників народного депутата Олександра Онищенка.

Завтра, 24 червня, об 11.30, відбудуться засідання Апеляційного суду Києва, де антикорупційні прокурори спільно з детективами Антикорупційного бюро оскаржуватимуть розмір застави для соратників народного депутата Олександра Онищенка – фігурантів кримінального провадження щодо схеми розкрадання газу,  в результаті якої  державі було завдано збитків на рівні 3 млрд. грн. Про це повідомили у Центрі протидії корупції.

Антикорупційні прокурори вимагають від апеляційного суду м. Києва у сотні разів збільшити розмір застав для двох фігурантів схеми розкрадання газу.

Нагадуємо, 17 і 18 червня за результатом розгляду клопотань детективів НАБУ, погоджених із прокурорами САП щодо усіх 10 осіб, затриманих в ході обшуків 15 червня, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави склав 1,003 млрд. грн.

Розміри застав, призначених Солом’янським судом стосовно В.Постного та О.Рябошапки, які є одними з ключових фігурантів розслідування, були найменшими: 1 млн. грн та 1,5 млн. грн відповідно, у порівнянні з сумами застав, призначених пересічним учасникам “газової схеми”.

Підозрювані у вчиненні злочину, передбаченого ст.209 Кримінального кодексу України (“легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом”), внесли відповідні застави та у середу, 22 червня, були звільнені із Лук’янівського слідчого ізолятора. Однак одразу після звільнення під заставу детективи НАБУ затримали В.Постного та О.Рябошапку.

Вони були заарештовані і взяті під варту 18 червня за рішенням Солом’янського районного суду як співорганізатори корупційної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: