Підлеглого Садового звинувачують у блокуванні інвестиційного проекту вартістю 715 мільйонів гривень

download

Представники девелоперської компанії «Моя країна» заявляють про перешкоджання їхній діяльності з боку міської влади Львова.

Про це вони заявили під час прес-конференції. Йдеться про спорудження житлового комплексу на вулиці Стрийській. Вартість проекту 715 мільйонів гривень.

«21 січня ми подали на отримання містобудівних умов та обмежень. Замість 7-10 днів на відповідь очікували 20, і з неї дізналися, що, виявляється, наш містобудівний розрахунок не відповідає детальному плану території. А плану цієї території ще місто не затвердило, його ще немає. Ми мали багато зустрічей з головним архітектором міста Юліаном Чаплінським, прислухавшись до його зауважень внесли зміни. Знову подали документи. Коли ми йшли отримувати містобудівні умови то почули що Андрій Іванович передумав нам допомагати. Цього разу нам відповіли, що наш розрахунок розглядатиме містобудівна рада, хоча ніколи для таких проектів вона не скликалася. Під час цієї ради працівниками мерії були зачитані з листочків зауваження, які не стосуються безпосередньо проекту. Зробили ми зміни, і приходить відповідь, що нам не можуть надати документи, бо ми не передбачили будівництва школи. Для школи потрібно 1,5-1,8 гектара площі, а в нас всього 2,07 гектари. В кабінетах міської ради ми чули такі слова: «Чому ви сюди ходите? Вирішіть питання нагорі і до вечора ваше питання буде закрито», – розповів співзасновник девелоперської компанії “Моя країна” Володимир Пекар.

«У своїй вчорашній заяві Юліан Чаплінський, не посилаючись на жодні  документи, говорить, що заборонене там будівництво 14-16-поверхових будинків, але ж ми не просто так свій проект придумали, нас зобов’язали, згідно з планом зонування, який розробив «Містопроект», - додала представник інвесторів, співзасновник девелоперської компанії «Моя країна» Тетяна Овчаренко.

Інвестори  кажуть, що впродовж усієї цієї тяганини щомісяця сплачували 85 тисяч гривень за оренду земельної ділянки.

«З часу зміни цільового призначення ділянки інвестор заплатив у бюджет міста біля 900 тисяч гривень. На нашому прикладі ми зрозуміли, що шлях інвестора у Львові, це пекло, якщо ти не віддав частку свого підприємства третім особам, якщо в фірмі немає наближених до Садового людей. Якщо ви незалежний інвестор, ви будете мати великі проблеми і збитки. Але це не тільки наші збитки. Бюджет міста не отримав близько 25 мільйонів гривень інвестиційного внеску, а сотні людей  не отримали робочі місця», –додала Тетяна Овчаренко.

Вона також розповіла, що партнером інвесторів є громадянин США, і він звернеться з цього приводу у торгово-промислову палату США та американське посольство. Натомість компанія «Моя країна» уже зареєструвала у прокуратурі заяву щодо бездіяльності Юліана Чаплінського  та готує позов до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: