У Польщі ексгумують останки президента Качинського

Польські прокурори заявили, що проведуть ексгумацію останків польського президента Леха Качинського та інших жертв авіакатастрофи в небі над російським Смоленськом у квітні 2010 року.

Так у Польщі спробують знайти нові докази, щоб визначити причини падіння літака, інформує Радіо Свобода.

Попередній центристський уряд Польщі прийняв російську версію про помилку пілота як основну версію трагедії, але нині владна партія «Право і справедливість» на чолі з братом-близнюком Леха Качинського Ярославом припускає можливість вибуху на борту.

22 червня в прокуратурі Польщі заявили, що документи розтину, отримані від Росії, є неповними, а в деяких випадках помилковими й не допомагають пояснити причину аварії.

Літак Качинського розбився 10 квітня 2010 року, в густому тумані на підході до аеропорту Смоленська. Загинули 96 людей, у тому числі президент Качинський з дружиною, очільник польського центробанку, військові високопосадовці та депутати парламенту. Окремі комісії авіаційних експертів в Польщі і в Росії раніше назвали причиною катастрофи людські помилки за несприятливих обставин.

Росія не повернула Польщі важливі докази, серед яких бортові самописці і уламки літака. Москва заявляє, що має потребу в цих доказах для своєї власної кримінальної справи за фактом аварії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: