Депутат за «вирішення» питання просив сім тисяч гривень

Депутат вимагав від підприємця майже 7 тисяч гривень неправомірної вигоди за надання в оренду земельної ділянки під облаштування 2 парковок таксі та сприяння в оформленні всіх необхідних для цього дозвільних документів.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції Львівської області.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області ДЗЕ Національної поліції викрили нечесного на руку депутата однієї з міських ради області.  До речі, він також являється головою комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології цієї ж міськради.

За надання в оренду земельної ділянки під облаштування 2-х стоянок таксі, а також сприяння зазначеного питання під час розгляду на сесії, оформлення необхідних документів та подальше підписання договору про надання права на організацію паркування транспортних засобів у місті вимагав від підприємця 6,8 гривень хабара.

За фактом вимагання неправомірної вигоди слідчим управлінням ГУНП у Львівській області було  відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.14, ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального  кодексу України.

23 червня, поблизу приміщення міської ради, оперативники УЗЕ та слідства затримали депутата під час одержання ним неправомірної вигоди.

Отримані ним гроші у якості хабара, вилучено.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: