Гройсман вирішив розібратися із високою ціною на вугілля в Україні

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман / joinfo.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман засумнівався у доцільності застосування «ротердамської формули» за формування цін на вугілля в Україні. Він доручив Міністерству енергетики та НКРЕКП провести перевірку цієї схеми.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман засумнівався у доцільності застосування «ротердамської формули» за формування цін на вугілля в Україні. Він доручив Міністерству енергетики та НКРЕКП провести перевірку цієї схеми.

Таку заяву прем'єр-міністр зробив на засіданні уряду в п'ятницю, передає «Економічна правда».

У березні Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг прийняла нову систему формування ціни на вугілля для українських ТЕС. За основу взято прайс на паливо на Роттердамській біржі. До кінцевої вартості вугілля в Україні додається ще потенційна вартість його доставки до нашої країни із Нідерландів.

Хоча Україна не купує і не доставляє вугілля із Роттердама.

Паливо стає дорожчим для ТЕС і, відповідно, впливає на ціну електроенергії для українців (зокрема, дорожче її стали продавати державна компанія «Центренерго» і підприємство Ріната Ахметова ДТЕК).

Враховуючи це, Гройсман вважає необхідним щонайшвидше провести аналіз доільності такої формули.

«Я хотів би, щоб Міністерство енергетики та НКРЕКП розібралися, як формується ціна на вугілля, чому визначена формула "Роттердам+доставка", який вихід є з цієї ситуації. Зробити це потрібно терміново, даю один тиждень на те, щоб внести пропозиції, які розглянуть і президент і уряд, щоб врегулювати цю проблему», – заявив прем'єр-міністр"]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: