Сьогодні Порошенко підпише указ про демобілізацію

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Харківської області повідомив, що сьогодні буде підписано Указ щодо звільнення протягом червня-липня військовослужбовців, призваних на військову службу у 2015 році під час проведення п'ятої черги мобілізації.

Про це інформує прес-служба АП.

«До своїх родин повернуться близько 17 тис. військовослужбовців. Кожному з них від імені українського народу велика подяка за ратний подвиг та службу Вітчизні, як і тим 40 тис. військових з четвертої хвилі, демобілізацію яких вже завершено», - сказав Петро Порошенко під час участі в церемонії вручення дипломів випускникам Харківського університету Повітряних Сил ім.Івана Кожедуба.

Президент зауважив, що демобілізованих бійців замінять військові, що прийшли на службу до лав ЗСУ на контрактній основі.

«Якби ми діяли за інерцією, то вже мала би завершуватися сьома черга мобілізації та оголошуватися восьма. Натомість, ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб поповнити лави Збройних Сил України професіоналами-контрактниками»,- сказав Глава держави. Він зазначив, що для цього було створено всі умови, зокрема й у частині фінансового забезпечення.

«Роблю все можливе, щоб мінімізувати вплив війни на суспільство та економіку і дати йому максимально зосередитися на мирному будівництві нової України»,- наголосив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що подальші перспективи мобілізації залежать від ситуації на фронті та дій агресора.

«Ми продовжуємо працювати над тим, щоб відновити територіальну цілісність нашої з вами держави і на сході, і в Криму політико-дипломатичним шляхом», - наголосив Глава держави. При цьому він додав, що необхідно також тримати на належному рівні обороноздатність країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: