Територію історичного ареалу Львові віднесуть до земель історико-культурного призначення

Львівській міській раді, все-таки, доведеться виконати рішення суду та віднести територію історичного ареалу міста до земель історико-культурного призначення.

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Львівським апеляційним адміністративним судом, за участі прокуратури області, розглянуто справу за позовом керівника Львівської місцевої прокуратури №1 до Львівської міської ради про визнання протиправною бездіяльність щодо винесення меж історичного ареалу міста та віднесення цієї території до земель історико-культурного призначення.

Зазначимо, що в квітні постановою Львівського окружного адміністративного суду вказаний позов прокуратури було задоволено. Прокурором у суді доведено, що міською радою, в порушення зобов’язань, передбачених Конвенцією ЮНЕСКО про охорону всесвітньої, культурної і природної спадщини, до сьогодні не прийнято відповідних рішень у цій сфері, не виготовлено документів із землеустрою на об’єкти культурної спадщини, в тому числі щодо закріплення на місцевості меж історичного ареалу та його зони регульованої забудови. Вказані порушення призводять до незаконної передачі таких земельних ділянок у власність та користування.

Водночас Львівська міська рада, не погодившись з таким рішенням, оскаржила його в апеляційному порядку. За результатами розгляду даної справи, Львівський апеляційний адміністративний суд попереднє судове рішення залишив в силі.

Відтак, уже апеляційним судом на вимогу прокуратури зобов’язано Львівську міську раду відповідно до вимог чинного законодавства України забезпечити проведення робіт з винесення меж історичного ареалу м. Львова та закріплення їх в натурі, віднесення території у його межах до земель історико-культурного призначення.

Вищевказане рішення набрало законної сили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: