Україна не змінить свого вектора на інтеграцію з Євросоюзом, - Гройсман

Незважаючи на перемогу прибічників виходу Великої Британії з Євросоюзу (Brexit) на референдумі, що відбувся в четвер, єдність Європи вдасться зберегти, і Україна не змінить свого вектора на інтеграцію з Євросоюзом, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.
«На жаль, сьогодні не найкращий день для об'єднаної Європи. Я сприймаю і поважаю результати референдуму у Великій Британії. Але я вірю в те, що єдність європейських народів все ж буде збережена. Тому що в її основі - перш за все спільні для всіх нас демократичні цінності», - написав Гройсман на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю вранці.
При цьому він наголосив, що український народ залишається відданим цим європейським, демократичним цінностям. «Ми вистраждали наш європейський вибір і продовжуємо платити за нього високу ціну, захищаючи не лише наш суверенітет, а й східні кордони Європи. Тому ми і далі будемо боротися за сильну єдину Європу і наповнювати новою енергією євроінтеграційні процеси», - запевнив Гройсман.
Як повідомлялося, за підсумками підрахунку голосів, оприлюдненими британським Центрвиборчкомом у п'ятницю уранці, 52% виборців, що взяли участь у референдумі, проголосували за вихід Великої Британії з Євросоюзу (Brexit).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: