З’явився проект постанови про створення ТСК щодо офшорів

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про утворення парламентської тимчасової слідчої комісії з питань розслідування порушень законодавства України щодо відмивання коштів, ухилення від сплати податків та корупції з використанням офшорних компаній високопосадовцями.

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про утворення парламентської тимчасової слідчої комісії з питань розслідування порушень законодавства України щодо відмивання коштів, ухилення від сплати податків та корупції з використанням офшорних компаній високопосадовцями, передає Радіо Свобода.

Тексту проекту постанови №4870 на сайті Ради наразі немає.

Його авторами є низка депутатів.

У травні фракції «Батьківщина», «Самопоміч» і «Радикальна партія» заявили, що виступають за створення ТСК, яка б займалася з’ясуванням оприлюдненої у «панамських паперах» інформації про причетність українських високопосадовців і пов’язаних із ними фізичних та юридичних осіб до офшорних компаній.

На початку червня Верховна Рада України не змогла створити тимчасову слідчу комісію щодо розслідування офшорів президента Петра Порошенка й інших посадовців і політичної корупції в Україні.

В оновленій базі «панамських паперів» міститься інформація про 469 офшорних компаній, до яких, за даними розслідувачів, мають стосунок громадяни України.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: