Спалювання львівського сміття на заводі «Енергія» не погіршить екологічну ситуацію в Києві

Спалювання твердих побутових відходів (ТПВ) зі Львова на заводі "Енергія" (Київ) протягом короткого терміну не вплине на збільшення викидів в атмосферу і не погіршить екологічну ситуацію в столиці, запевняє заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник, інформує Інтерфакс-Україна.

 Спалювання твердих побутових відходів (ТПВ) зі Львова на заводі «Енергія» (Київ) протягом короткого терміну не вплине на збільшення викидів в атмосферу і не погіршить екологічну ситуацію в столиці, запевняє заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник, інформує Інтерфакс-Україна.

«Завод «Енергія» приймає в будні дні від 600 до 1200 т сміття на добу, на вихідні об’єми зменшуються в середньому до 250-300 т на добу. Завод працює лише на 30% від своєї проектної потужності. Проаналізувавши можливості підприємства, ми погодилися допомогти львів’янам у складній ситуації. Наразі завод «Енергія» львівського сміття спалює трохи більше 15% від загального об’єму щодоби», - цитує М.Поворозника прес-служба КМДА.

У повідомленні зазначено, що за висновком СЕС, викиди у повітря відповідають національним нормам і становлять 38% від граничних. Такі показники не впливають на екологічну ситуацію в місті.

«За результатами контролю, проведеного Головним управлінням держпродспоживслужби в м. Києві, перевищень гігієнічних нормативів забруднюючих речовин у приземному шарі атмосферного повітря не виявлено. Крім того, завод немає викидів стічних та зливових вод в озеро Вирлиця, всі викиди поступають на очисну станцію Бортницької станції аерації. Забір води для технічних та побутових потреб заводу здійснюється з міських мереж «Київводоканалу», - розповів заступник голови КМДА.

Як повідомлялося, 29 травня почалася пожежа на міському звалищі біля с. Грибовичі під Львовом, 30 травня на сміттєзвалищі стався зсув ґрунту сміття об'ємом понад 100 тис. кубометрів, унаслідок чого під завалами опинилися четверо людей. Знайдено тіла трьох рятувальників ДСНС, які брали участь у ліквідації пожежі, пошуки комунальника-еколога не мали успіху.

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до мера Києва Віталія Кличка з листом, в якому попросив допомоги з тимчасовим зберіганням ТПВ «і з гарантією, що такий самий обсяг буде повернуто на новий постійний Львівський полігон». В.Кличко погодився допомогти, але не зберігаючи львівське сміття, а спалюючи його.

21 червня А.Садовий повідомив про досягнуті з Києвом домовленості щодо вивезення до столиці близько третини ТПВ.

У Києві заявили, що домовилися приймати на утилізацію ТПВ зі Львова до початку серпня. При цьому частину відходів сортуватимуть, а іншу частину – спалюватимуть на заводі «Енергія».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: