На Львівщині відвели найбільшу у Європі територію для комплексу альтернативної енергії

208027

У Львівській області для засіву енергетичної лози, яку використовують для виготовлення біопалива та заощадження електроенергії, виділено 2 гектари землі. Це найбільша площа подібних насаджень у Європі.

Про це в коментарі ІА «Дивись.Info» на Форумі місцевого розвитку у Трускавці повідомив керівник справами Львівської обласної ради Валентин Харлов.

[dyvys_blockqoute text="Сьогодні у Львівській області започатковуються нові види отримання альтернативної енергії. Одним із таких способів є засів енергетичної лози - це та речовина, яка дає максимальну можливість економії коштів" author="пояснив він."]

За словами чиновника, Львівська область у питаннях альтернативної електроенергії переймає досвід у європейських країн, а також Івано-Франківської області, яка також розпочала створення комплексу альтернативної енергетики.

[dyvys_blockqoute text="Зараз ми залучаємо нових підприємців, які могли би займатися цим у Львівській області. У нас є підприємство, яке вже засіяло більше 800 тисяч саджанців енергетичної лози; йдеться про 2 тисячі гектарів – обсяг величезний. У той час як країни Європи – через брак території, засаджують не більше 200-300 тисяч" author="повідомив Харлов."]

Нагадаємо, сьогодні у Трускавці завершився перший в Україні Форум місцевого самоврядування, на якому пройшли перемовини між головами парламентів Польщі та України про транскордонну і міжнародну співпрацю обох країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: