Нам блокують вивезення сміття, кожне місто у світі хоче бути Львовом. Цитатник мера Садового (Фото)

musor3_729x547

За останні кілька днів у Львові трапилося чимало різних подій. До того ж, місто відвідала ціла когорта вітчизняних і закордонних зірок та політиків. Про що ж говорив цього тижня мер міста – далі у короткій добірці.

За останні кілька днів у Львові трапилося чимало різних подій. До того ж, місто відвідала ціла когорта вітчизняних і закордонних зірок та політиків. Про що ж говорив цього тижня мер міста – далі у короткій добірці.

Сміттєва блокада триває

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував ситуацію щодо вивезення сміття зі Львова. Мер зазначив, що вже кілька днів сміття вивозять частково в Київ. Але була спроба блокувати майданчик на вулиці Городоцькій, де сміття перевантажують з малих у великі машини. Також науковці корегують проект рекультивації Грибовицького полігону ТПВ. Ймовірно, що роботи можна буде розпочати ще цього року.

«На вулиці Городоцькій відбувається перевантаження сміття. Ми зараз возимо сміття до Києва. Львів дальше перебуває у сміттєвій блокаді. Нам блокують вивезення сміття на полігони, які є в межах області, а їх є більше 600, нам заблокували вивезення сміття в Луцьк, Житомир. Дякую пану Кличку, громаді Києва, яка протягнула руку допомоги. Тиск триває, але ті цілі, які були поставлені – завалити Львів сміттям – вони не вдались. Львів прибирається, хоча є складності. Близько 8% контейнерних майданчиків не ідеально прибираються. Якщо, наприклад, на ранок не встигли вивезти сміття, то вивозять до кінця дня. Оперативний штаб працює у цілодобовому режимі. Два рази на день збирається інформація – зранку і ввечері, перевізники працюють у посиленому режимі. Хочу подякувати усім перевізникам. Для них це звичайно є надзвичайна ситуація. Ніхто в страшному сні не міг собі подумати, що в українській державі мільйонне місто може опинитись у такій блокаді зі сторони держави.», - сказав мер.

Користувачі ж соціальних мереж і надалі поширюють фото того, як міська влада вирішує проблему.

фото: соціальні мережі

Нова історія старого мосту

У Львові тривають аварійно-відновлювальні роботи на шляхопроводі на вул. Городоцькій, 166 з розширенням проїзної частини до 4-х смуг.     Роботи розпочали 1 червня цього року. На сьогодні ремонтники демонтували контактну мережу, зрізали  дерева, перенесли опори електромереж та демонтували крайні балки на парній стороні. Також розпочали роботи з влаштуванні підпірної стінки. Щоденно на об’єкті працює 20 працівників та 5 одиниць техніки. У процесі реконструкції шляхопроводу також буде розширено проїзну частину дороги до 4-х смуг на вулиці Городоцькій на ділянці від Хлібзаводу до вулиці Сяйво.

Місцеві ж мешканці кажуть, відремонтувати міст варто було давно. Бо ж старі балки відпрацювали своє і потребують нагальної заміни.

«Робота надзвичайно складна, вона передбачає певну частину  ручної праці. Люди працюють і назовні, і під мостом. Кількість людей  і техніки буде збільшуватися. Це буде фактично заново збудований міст. І ще один великий плюс – міст буде розширено. Якщо тут раніше було дві смуги, то буде чотири. Отже, буде більший трафік. Це все для мешканців міста Львова. Перше - безпека. Бо цей міст міг завалитися в будь-який день. Ми, коли його розібрали, побачили, що ситуація критично складна. Просто ми не мали коштів на його ремонт ні в минулому році, ні в позаминулому році. Кошти акумулювали, передбачили в бюджеті і в цьому році проступили до робіт.», - зазначив Андрій Садовий.

На кілька днів Львів - столиця джазу

У Львові триває фестиваль Alfa Jazz Fest. Цього року на головній сцені концерти відбуватимуться п’ять днів. Публіці  представлено більше легендарних джазових проектів, а головна сцена Alfa Jazz Fest імені Едді Рознера приймає більшу кількість гостей на час проведення фестивалю.

«Ми маємо в цьому році 760 років з Дня народження нашого міста і кращого подарунку для міста Львова, як шостий рік поспіль робити Львів столицею світового джазу. Дякую організатором за цей прекрасний подарунок», - зауважив Андрій Садовий.

4465a3c5a05677264f151dae423abbbd

фото: Alfa Jazz Fest

головне зображення: depo.ua

Олег ГАЛІВ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: