Євросоюз не може бути супердержавою, – спікер польського Сейму різко прокоментував майбутнє ЄС

Марек Кухцінські
Марек Кухцінські

Майбутнє Європейського Союзу навіть після референдуму у Великій Британії не є під великою загрозою. Але вже сьогодні необхідно виправити деякі аспекти у відносинах всередині спільноти, аби зробити її ефективною.

Про це маршалек Сейму Республіки Польща Марек Кухцінські заявив на Форумі місцевого розвитку у Трускавці, повідомляє кореспондент ІА «Дивись.Info».

[dyvys_blockqoute text="В урядах багатьох країн є люди, які бояться, що ЄС розвалиться після Brexit. Це не так. Пропоную подивитися на це з іншого боку: вихід Сполученого Короліства – результат тієї ситуації в ЄС, про яку ми говорили давно. Ми стверджуємо, що Євросоюз не може бути супердержавою, не може приєднувати інші країни чи вирішувати їх долю" author="пояснив Кухцінські"]

Спікер польського парламенту пропонує переглянути відносини всередині ЄС. Наприклад, на його думку, парламенти держав мають впливати на рішення Європарламенту, а не навпаки. ЄС дійсно має стати утворенням рівнозначних держав, а не союзом із слабшими та сильнішими.

Натомість Марек Кухцінський певен, що сама ідея Європейського Союзу не може бути запереченою. Адже в її основі лежить ідея про родину європейських націй, об'єднаних спільними цінностями і прагненнями. Тож Польща й надалі відстоюватиме єдність спільноти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: