Надто довірливий чоловік віддав шахраю 11 тисяч

Чоловік повірив телефонному повідомленню невідомого і віддав 11 тисяч гривень, щоб залагодити нібито проблеми сина із правоохоронцями.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

До Миколаївського відділення поліції із заявою про шахрайство звернувся 56-річний житель одного із сіл району. Чоловік повідомив, що 24 червня, близько 03.00,  йому на мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився працівником поліції і розповів, що його 33-річний син побив людину і перебуває у поліції.

«Поліцейський» запропонував  передати йому 1000 доларів США для того, щоб «залагодити проблеми» сина.

Чоловік, не переконавшись в тому, де у цей час перебуває його син, виніс і передав невідомому чоловіку гроші в сумі 11000 гривень та золоті сережки.

Коли згодом чоловік зателефонував до сина, щоб дізнатися, як залагодився конфлікт, він зрозумів, що став жертвою шахрая, оскільки той повідомив йому, що знаходиться вдома, до  бійки він не має жодного стосунку і до поліції не потрапляв.

Ошуканий чоловік звернувся із заявою в поліцію.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України. Злочин карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Всі обставини  встановлюються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: