Поляки приступили до написання сценарію серіалу про Львів

На замовлення компанії FILM.UA (Україна) польський сценарист фільму, номінованого на «Оскар», Пшемислав Новаковський, спільно з колегою Монікою Франчак приступають до роботи над сценарієм пілотної серії проекту «Лемберґ». Про це пише «Простір».

За задумом, «Лемберг» — восьмисерійний телевізійний фільм, події якого відбуваються у Львові часів Австро-Угорської імперії, коли місто називалося Лемберґ. Головний герой, комісар поліції Адам Вістович, є популярним у сьогоднішніх серіалах типом антигероя. На перший погляд, він — малоприємна людина: огрядний, схильний до алкоголю і брутальної лайки, зраджує дружині, але при цьому дуже досвідчений детектив.

Йому в компаньйони надсилають молодого поліцейського з Кракова Анджея Самковського, який щойно закінчив університет і несподівано для себе отримав розпорядження в Лемберґ, на околиці імперії, замість бажаного Відня. Разом їм доведеться повернути спокій у місті, яке перед Першою світовою війною розривається між різними силами, у тому числі і містичного походження.

«Це був дуже цікавий період у житті Львова, коли тут жили кілька народів, і кожен з них вважав місто своїм. Тому ми запросили польських авторів, нам цікаво, як вони побачать цю історію», — коментують у FILM.UA Group.

Серіал заснований на циклі оповідань українського письменника Богдана Коломійчука, об’єднаних фігурою головного героя Адама Вістовича. У Львові польські сценаристи Пшемислав Новаковський та Моніка Франчак зустрілися з автором літературної основи і обговорили подробиці майбутньої серії. Вони пройшлися по місцях, описаних у книгах: колишній Департамент поліції, вулиця Академічна (нинішній проспект Шевченка), квартира на вулиці Вірменській, де жив головний герой, будівля психіатричної лікарні, де відбуваються основні події першої серії, знамениті Львівські кафедральні собори, Личаківський цвинтар і багато іншого.

FILM.UA Group продовжує поповнювати свій список міжнародних нагород за фільми «Незламна», «Нюхач», перше українське фентезі «Сторожова застава». «Незламна» отримала вже 14 нагород, ставши найтитулованішим серіалом FILM.UA.

У 2008 фільм «Катинь»/Katyń Анджея Вайди, сценарій до якого написав Пшемислав Новаковський, був номінований на премію «Оскар» від Польщі, ставши одним з 5 кращих фільмів року.

FILM.UA Group — одна з найбільших у Східній Європі вертикально інтегрована група компаній у сфері кіно- і телепродакшна. Група займається розробкою, виробництвом, адаптацією, дистрибуцією і доставкою аудіовізуального контенту та надає повний спектр сервісів. Компанія заслужила увагу більше 200 мільйонів глядачів у всьому світі, виготовила понад 150 фільмів, анімації і телепрограм, понад 60 нагород на міжнародних фестивалях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: