У рамках Alfa Jazz Fest дискутували про ІТ

У Львові відбувається Lviv IT Jazz Conference.

У дворику Ратуші про розвиток ІТ, співпрацю влади, бізнесу, про виклики сьогоднішнього дня в економіці та в ІТ дискутували Джеффрі Пайєтт, Посол США в Україні, Олексій Скрипник, депутат ВР, Андрій Садовий, міський голова Львова, голова Наглядової ради Lviv IT Cluster Андрій Павлів, Яніка Меріло, президент UVCA тощо. Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Я щасливий, що ми маємо велику динаміку розвитку бізнесу. Розумію, що така наша доля, що міська рада, фактично, є школою підготовки кадрів. Дуже багато людей, які в нас працюють, потім переходять працювати в ІТ, в бізнес. Ми від того, у певній мірі, щасливі. Ми ж повинні обслуговувати. Коли бізнес розвивається, коли ІТ показує велику динаміку, я щасливий», - зазначив у вітальному виступі міський голова Львова Андрій Садовий.

Lviv IT Jazz – це нетворкінг-подія C-рівня для ІТ-компаній та інвестиційних фондів.

«Внутрішній ринок споживає лише 1% всього продукту, який робить ІТ сектор нашої держави, 99% - весь світ. Ми повинні створювати такі умови, щоби було розуміння, що економіка – це не лише фінанси. Економіка в моєму розумінні – це виробництво. Як ІТ галузь змінила ландшафт економіки Англії, так може відбутись і в Україні, але має бути розуміння цього процесу. У нас критична ситуація з точки зору захисту інтелектуальної власності. Поки цього не буде, ми не зможемо серйозно говорити про науку, про освіту. Я би дуже хотів, щоб ІТ компанії мали таку систему оподаткування, яка би давала їм велике бажання платити податки з радістю, щоб не застосовувались ці ти інші схеми.

Найбільш активні люди, які працюють у громадських сферах, - це люди, які пов’язані з ІТ. Для нас – це пріоритет. На сьогодні 5% мешканців Львова комунікують з владою через он-лайн сервіси – через Особистий кабінет, ми зараз впровадили у поліклініці на Сихові запис на прийом через Інтернет. Цей процент постійно зростає. Ми зараз собі поставили за мету обладнати всі наші кабінети хімії та фізики інтерактивними моментами, українська компанія NRAVO долучається до цього процесу. Ми дуже хочемо, щоб ми мали своє, українське, але найвищого рівня. Ми маємо амбіції щодо Креативного кварталу. Ми зайшли у дискусію з точки зору прагматизму і романтизму, думаю, ми це позитивно вирішимо. Ми маємо амбіції щодо технологічного парку. Дуже би хотілось, щоб ми те, що робимо у Львові, робили це в унісон з українською державою. Поки що це складно», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Конференція охоплює три потоки, присвячені різним аспектам ІТ-бізнесу. Представники міста та уряду дискутують про те, як держава може поліпшити ІТ-інфраструктуру і сприяти загальному розвитку сфери. Другий потік об’єднав відомих експертів, щоб обговорити зміни, необхідні для зростання бізнесу, зокрема інфраструктурні та освітні проекти. Основний акцент третього потоку – інвестиційні можливості та налагодження діалогу між інвесторами та ІТ-компаніями.

«Будинок для ІТішників вже дійшов до 7-го поверху. Місто виділило безоплатно землю, підводить всі комунікації. До речі, в п’ятницю на нараді запланували дороги якісні зробити. Ми виділяємо земельні ділянки для будівництва житла для ІТішників. Мені важливо, щоб люди зі всієї України, мудрі, талановиті, приїжджали до Львова, тут мали житло, отримували комфорт і сплачували тут податки.

Країна може бути успішною, якщо будуть успішними наші міста. Львів пробує показати цей приклад. Дуже важко, складно, особливо в останній період. Не заважаючи на ці всі проблеми, треба робити, через електронні сервіси, через максимальну можливість інвестувати в інфраструктуру, щоб створювати комфорт», - додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: