У Європарламенті хочуть реформувати ЄС через Brexit

У Європарламенті закликають реформувати Євросоюз, де у центр дискусій поставити інтереси і прагнення громадян.

Про це йдеться в ухваленій у вівторок на надзвичайній сесії Європарламенту резолюції про результати референдуму у Великій Британії щодо виходу країни з ЄС, повідомляє  Укрінформ.

«Європарламент наголошує, що це є критичний момент для ЄС: інтереси і очікування громадян ЄС повинні бути повернуті до центру дискусій. Європейський проект повинен бути перезапущений», - переконані європарламентарії.

У резолюції депутати також заявили, що волевиявлення британців повинно бути виконано у повному обсязі, а уряд країни має негайно розпочати процедуру виходу з ЄС.

«Європарламент наголошує, що нинішні виклики вимагають реагування щодо майбутнього ЄС: необхідно провести реформи, щоб зробити його кращим та більш демократичним. Необхідно просувати наші спільні цінності, забезпечувати стабільність, соціальну справедливість, сталість економічного розвитку та створення робочих місць, долати економічну та соціальну невизначеність, захищати громадян та вирішувати міграційні проблеми», - йдеться у тексті документу.

Європарламент також вказав на важливість зміцнення спільної зовнішньої і безпекової політики та на необхідність проведення реформ, результати яких повинні задовольнити очікування громадян.

Питання Brexit також стане головним на засіданні Європейської ради у вівторок та середу у Брюсселі. На саміті глави держав та урядів 27 країн-членів ЄС обговорять, але вже без Великобританії, політичні наслідки виходу країни зі Співтовариства та подальші кроки заради зміцнення європейської єдності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: