Представники Китаю хочуть побудувати сонячну електростанцію в Чорнобилі

Нещодавно у Київській облдержадміністрації відбулась робоча зустріч з делегацією Китайської Народної Республіки. Ключовим питанням для обговорення було підвищення енергонезалежності на території Київської області.

Нещодавно у Київській облдержадміністрації відбулась робоча зустріч з делегацією Китайської Народної Республіки. Ключовим питанням для обговорення було підвищення енергонезалежності на території Київської області.

Як повідомили у Державному агентстві України з управління зоною відчуження, китайська сторона виступила з пропозицією побудувати сонячну електростанцію в Україні поблизу Чорнобильської АЕС потужністю 1000 мегават. Китай готовий інвестувати у побудову такої сонячної електростанції. Приблизна вартість запропонованого проекту – 1,5-1,8 мільярдів доларів США.

Зауважимо, що розвиток джерел альтернативної енергетики на території зони відчуження представлений у Концепції реформування зони відчуження, яка запропонована ДАЗВ.

На сьогодні КНР має найпередовіші технології для отримання електроенергії з відновлювальних джерел в сонячній енергетиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: