Пропускний режим у Львівську міськраду: що кажуть депутати

Від завтра, 30 червня, пленарні засідання Львівської міської ради відбуватимуться за новим регламентом.

Зокрема, мешканці, громадські активісти, охочі виступити під час пленарного засідання, повинні за день зареєструватися у Секретаріаті ради. Також, у дні сесій, внизу та перед входом у сесійну залу будуть встановлені металеві рамки. Втім у самих депутатів, задля яких запроваджується посилений режим безпеки немає одностайної думки про необхідність такого кроку.

13551183_1748804898737363_652016089_n Валерій Веремчук, голова фракції «Народний контроль»

Після двох засідань ради, які були зірвані, після того як депутатів блокували невідомі молоді люди, після того як були різні прориви силовиків має бути нормальний режим безпечної роботи в сесійній залі. Рамка – це безпека всіх хто є в залі, тому ми підтримуємо таке рішення. Щоб люди, які заходять в сесійну залу не мали при собі різних предметів, яких на жаль зараз а нашій державі дуже багато в обігу. Ми бачили в однієї особи в сесійній залі пістолет за поясом. Слава Богу це не було використано, але мають бути безпечні умови, і рамка, як один з їх елементів.

13578544_1748804978737355_1024913538_n Маркіян Лопачак, голова фракції ВО «Свобода»

Умови доступу до сесійної зали має визначати сама сесійна зала. На сесії це питання не обговорювалося. Це приватна ініціатива секретаря ради і окремих  керівників фракцій. Якщо депутати міської ради, як представники громади,  замість того, щоб бути відкритішими і прозорішими намагаються загородитися від мешканців турнікетами, щитами, обмеженнями, то виникає питання – чиї  інтереси вони відстоюють, громади від якої вони втікають, чи приватні? І Можливо їм потрібно, щоб не заважали приймати певні рішення. Така кулуарщина і закритість - це одна з корупційних складових в майбутніх сесійних засіданнях. Львівська міська рада не є режимним об’єктом. Тому це звичайна політична гра. Влада, яка намагається сховатися від городян за турнікетами погано закінчить. Ми таких рішень однозначно підтримувати не будемо.

13563155_1748805038737349_730965712_n Андрій Шевців, голова фракції «Самопоміч»

Під час спілкування з керівниками фракцій ми домовилися, що потрібно трохи підвищити рівень безпеки. Бажано щоб всі активісти громадських організацій пам’ятали про те, що треба заздалегідь повідомити управління секретаріату ради про бажання виступити, і однозначно всім бажаючим така можливість буде надана. Щодо рамок, то треба пам’ятати, що це безпека і в тій чи іншій нестандартній ситуації це важливо. Нам не потрібно, зброї, вибухівки в сесійній залі, нам треба конструктив, порядок денний і робота.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: