У Горішніх Плавнях усі дев’ятеро, які побили АТОшника, написали заяви на бійця, – волонтер

Сьогодні Дмитру – бійцю АТО, якого кілька днів тому у Горішніх Плавнях по-звірячому побили дев’ятеро нападників, мали робити МРТ. Крім того, у нього діагностували струс мозку. А нападника написали заяву на Дмитра про побиття.

Про це «Дивись.info» розповіла волонтер Ксенія Бикова.

«Ми ввечері поверталися додому, я, Діма і ще один наш друг. Просто йшли, нікого не чіпали, вже були поряд з домом. Але дорогою нас перестріла компанія – дев’ять чоловік. Чи то їм видалося, що ми надто голосно розмовляють, чи що, але виник конфлікт. Тоді хтось з компанії крикнув, що то ж АТОвець. Почалася бійка. Одні Діму тримали, інші били, ногами по голові, душили. Я намагалася розборонити, але мене теж тримали. Тільки коли Дмитро знепритомнів, вони тоді його відпустили. Ми почали приводити у свідомість, а вони тим часом пішли геть», – розповіла Яна, сестра Дмитра.

Постраждалі не відразу звернулися до поліції. Яна каже, що мама відмовляла. Але коли Дмитру вранці погіршало – паморочилось, боліла голова, ледве ноги пересував, вирішили їхати до поліції.

«Ми приїхали у поліцію і там не хотіли брати в нас заяву. Ми не розуміли чому, тому сказали, що напишемо скаргу до СБУ. І тільки після цього у нас таки прийняли заяву. Але ми вже на той момент знали, чому так відбувається. Виявилося, що один із нападників, дев’ять років пропрацював у міліції. І крім того, хтось з його родичів, чи то мама, чи то теща, теж працюють у міліції. Одне слово, заяву у нас взяли», – розповіла Ксенія Бикова.

До речі, у поліції Горішніх Плавнів теж встигли зробити свою заяву про те, що поширена інформація не відповідає дійсності.

«26 червня, близько 11.15 години, до чергової частини відділення №2 Кременчуцького відділу поліції звернувся 35-річний місцевий мешканець із заявою про його побиття. За твердженням заявника, на вулиці, близько першої години ночі, його побили сусіди. Зазначена заява одразу була прийнята та відповідним чином зареєстрована у відділенні поліції. У потерпілого відібрали пояснення та надали направлення на судово-медичну експертизу», – заявили в поліції.

Натомість Ксенія Бикова повідомила, що з експертизою теж вийшло не все гладко, а потім і в лікарні відмовилися приймати Дмитра, відправляючи його до поліклініки. Тоді ми поїхали на експертизу.

«А Дмитру погано, паморочиться, голова болить. Все ж таки поклали в лікарню і сьогодні робитимемо МРТ. Наразі відомо, що у Дмитра  струс мозку, що ще – дізнаємося після МРТ», – розповіла Ксенія.

На сьогодні відомо, що всі нападники, як один, написали заяву, що то Дмитро на них напав і побив.

«Тобто виходить, що один Діма побив 9 людей. Ну чим тобі не натуральний кіборг. Наскільки я знаю, ніхто з них не здав кров на алкоголь. А Діма здав. Вони заявили, що Діма був п’яний, але річ у тім, що він взагалі не вживає алкоголь», – додала волонтер.

Це вже не перший випадок, коли в Горішніх Плавнях нападають на бійців АТО.

«У нас таке місто і така влада. Коли були громадські слухання у вересні минулого року, стояло питання про декомунізацію і треба було обрати іншу назву, тоді нинішній мер говорив про те, «какая была красивая страна, снимали кино и карабли бороздили сцену большого театра». Понад 80% населення дивляться новини, де їм розповідають, що це ми, українці, на когось напали. Така подача новин у місті. Що з цим робити, я не знаю», – зітхає Ксенія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: