У Львові проводять експеримент з велодоріжками (Фото)

254897531

У Львові ГО «За якісний транспорт» ініціював дискусію на тему, як можна зробити пересування на велосипеді більш комфортним для львів’ян.

 Проблема, з якою зіштовхнулись велосипедисти, полягає у тому, що досить часто пішоходи опиняються на велодоріжках.

Активісти вважають, що головна причина – відсутність інформаційної підтримки. Досить часто пішоходи не помічають велодоріжки та не знають як себе поводити. Тому було вирішено в якості експерименту промаркувати фарбою велодоріжки на проспекті Свободи та нанести «зебри» поруч з пішохідними переходами.

Таку ідею підтримали не всі, зокрема, Олег Шмід, депутат ЛМР та радник міського голови з питань велоінфраструктури, говорить про діючі норми ПДР, де чітко прописані правила для велосипедистів та пішоходів. Однак, як показує практика, дуже часто на вулицях Львова існує непорозуміння між цими двома учасниками дорожнього руху.

Тому, активісти вирішили також надрукувати інформаційні листівки та роздавати їх пішоходам там, де вже прокладена велоінфраструктура. На разі, активісти хочуть подивитись на результати експерименту і в разі його успішності продовжити проект.

Проект реалізували Святослав Товстига, Ростислав Васюта (обидва представляють МКІЦ «За якісний транспорт») та Юра Тер-Арутюнян (лідер «Критичної маси, Львів») в рамках Майстерні міста.

За матеріалами проекту Майстерня Міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: