Забарило розповів про новий регламент сесії Львівської міськради

Від завтра, 30 червня, задля безпеки, пленарні засідання Львівської міської ради відбуватимуться за новим регламентом. Про це повідомив секретар ради Анатолій Забарило, інформує прес-служба ЛМР.

Зокрема, мешканці, громадські активісти, охочі виступити під час пленарного засідання, повинні за день зареєструватися у Секретаріаті ради. Для них буде зарезервовано відповідне місце у сесійній залі.

Також, у дні сесій, внизу та перед входом у сесійну залу будуть встановлені металеві рамки.

«Ми резервуємо в сесійній залі 30 місць для представників громадськості для того, щоб вони могли сьогодні записатися на виступити щодо питань, які будуть розглядати завтра. І ми, за узгодженням всіх керівників фракцій, надамо слово усім, хто захоче виступити. Має бути порядок: за день зареєструватись, при вході пред’явити документ, ми надаємо місце справа за колоною і будемо слухати. Відповідно до регламенту, зареєструватись на виступ потрібно за день до сесії, однак, якщо хтось не встигне зареєструватись, але конче захоче виступити щодо питань порядку денного, то, я думаю, ми знайдемо порозуміння і зареєструємо його і завтра»,  - сказав Анатолій Забарило.

Як зазначив начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, у сесійній залі резервують по 30 місць для журналістів та для громадськості.

«Для нормальної роботи депутатського корпусу ми резервуємо місця за колонами для журналістів, і для громадськості – це по 30 місць. За ходом пленарного засідання може спостерігати в залі безпосередньо 30 осіб. Якщо будуть мітинги, чи якісь протестні групи, то, за традицією, яка є роками і я не бачу причин її порушувати, ми будемо запрошувати представників цих груп, щоб вони могли, якщо депутати нададуть їм слово, представити свою позицію», - розповів Юрій Лукашевський.

Секретар ради додав, що у дні сесії внизу та на вході у сесійну залу встановлять металеві рамки.

«Я не думаю, що в когось виникатиме питання щодо встановлення рамок. Ми поставимо їх як елемент безпеки: рамку при  вході внизу і рамку при вході у сесійну залу. Ми повинні розуміти, що безпека – це важливо. У нас майже третина депутатів – жінки, завдання секретаріату – забезпечити безпеку депутатів», - зазначив Анатолій  Забарило.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: