Члени громадських рад хочуть посвідчень і авто, а не роботи, - Дащаківська

Є випадки, коли члени громадських рад при різних державних органах вимагають посвідчень та службове авто.

Про це сьогодні, 30 червня, під час круглого столу заявила керівник західноукраїнського представництва міжнародного фонду «Відродження» Оксана Дащаківська.

«На сьогодні ми все більше стикаємося з тим, що громадські ради не стають  інструментом та майданчиком для комунікації. Подекуди, члени  громадських рад не розуміють своїх повноважень. А ще частіше трапляється, коли представники громадських рад приходять виключно за посвідченнями. І були навіть такі випадки, коли приходили і казали: "А коли мені дадуть мою машину, на якій я зможу їздити та координувати всі роботи"», - розповідає вона.

Оксана Дащаківська зауважила, що громадські ради можна створювати до нескінченності. Головне, щоби був ефект від їхньої діяльності.

«Громадські ради в кількості 250 осіб, наприклад, при адміністраціях, не є ефективними. Тому, можливо, є сенс створення того, що працює, подекуди, в західних демократіях – експертно-наглядові ради, які будуть визначати актуальні напрямки діяльності, ініціювати проведення експертиз та моніторити виконання державних програм на ці теми», - пропонує вона.

Також, на її думку, набагато простіше створювати місцеві ініціативи в електронному форматі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: