Львів матиме громадський бюджет

1% бюджету розвитку Львова розпоряджатиметься громада.

Про це йдеться у положенні про громадський бюджет, яке сьогодні затвердили депутати міської ради, повідомляє ІА Дивись.info.

Гроші, а це 16 мільйонів гривень, розподілятимуться на дві категорії проектів – малі (від 20 тис. грн до 200 тис. грн) і великі (від 200 тис. грн до 3 млн грн). Розподіл буде 60% на 40%. Автор проекту не обов’язково має бути зареєстрованим у Львові.

У разі подання малого проекту – необхідно подати список з 25 таких осіб з їх підписами. У разі подання великого проекту – необхідно подати список з 50 таких осіб з їх підписами. Проекти до громадського бюджету міста Львова можна подавати щорічно з 15 серпня по 15 вересня. Голосування за проекти для реалізації за рахунок коштів громадського бюджету м. Львова здійснюється через е-сервіс «Громадський бюджет Львова» не раніше семи днів після оприлюднення допущених для участі у голосуванні проектів на веб-сайті Львівської міської ради.

Голосування триває протягом 15 календарних днів з дня початку голосування, як правило з 1 по 15 листопада року, який передує реалізації проектів.

Втім окремі депутати мали інші думки. «Ідея громадського бюджету виникла у Бразилії де треба було заспокоїти мешканців фавел. Але ця ідея там не спрацювала. Зараз такі бюджети мають лише кілька країн, де вони зазнають критики. Краще було б ці кошти розподілити між районними адміністраціями, вони працюють з мешканцями і краще знають, як ці кошти використати» - заявив депутат Андрій Карбовник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: