Рева виступає за скасування прив'язки мінімальної зарплати до прожиткового мінімуму

Міністр соціальної політики України Андрій Рева виступає за скасування прив'язки мінімальної заробітної плати до прожиткового мінімуму.

Про це пише Інтерфакс.
Як повідомляє в четвер прес-служби Міністерства соціальної політики, А. Рева заявив, що в Україні відбувається незначне підвищення прожиткового мінімуму, після чого підвищується мінімальна зарплата бюджетників, і лише потім – зарплата в приватному секторі, тоді як ситуація має бути протилежною.
За словами міністра, співголови Групи стратегічних радників із підтримки реформ в Україні Іван Міклош і Лешек Бальцерович звертають увагу українського уряду на те, що у всьому світі державний сектор наздоганяє приватний за рівнем мінімальних зарплат, а не навпаки.
«Вони радять відокремити прожитковий мінімум від мінімальної зарплати і підняти її законодавчо. Нехай мінімальна зарплата сьогодні буде не 1 450 тис. грн., а 2-3 тис. грн. Хочеш – не хочеш, а приватному сектору доведеться піднімати зарплати. Відповідно, ми отримаємо додатковий ресурс, який витратимо на підвищення зарплат у бюджетній сфері», - сказав міністр. Він зазначив, що саме так робили у Словаччині та Польщі.
Також А. Рева додав, що Мінсоцполітики спільно з Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України розробляють заходи, що мають забезпечити легалізацію зарплат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: