Скеровано до суду обвинувальний акт щодо командувача ЧФ РФ

Командувача Чорноморським флотом РФ Олександра Вітка українська військова прокуратура звинувачує у злочинах проти суверенітету України і посягання на її територіальну цілісність.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Головна військова прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування стосовно командуючого Чорноморським Флотом РФ Олександра Вітка, який обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України); ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 (підбурювання до державної зради); ч. 3 ст. 27, ст. 113 (організація диверсій); ч. 2 ст. 28, ч. ч. 1, 2 ст. 437 (підготовка, планування та ведення агресивної війни) КК України.

Він обвинувачується у тому, що у період з 20 лютого по 21 березня 2014 року, будучи командуючим Чорноморським флотом РФ, перебуваючи на території АР Крим і м. Севастополя, виконуючи відведену йому вищим керівництвом РФ роль у спільному вчиненні особливо тяжких злочинів проти суверенітету і територіальної цілісності України, в порушення вимог низки міжнародно-правових актів, організував та забезпечив вчинення підлеглими йому військовослужбовцями ЧФ РФ окупації території півострова Крим, пошкодження об’єктів, які мають важливе оборонне значення; особисто підбурював українських офіцерів до вчинення державної зради; спланував, підготував та прийняв безпосередню участь у веденні агресивної війни проти України, що призвело до порушення територіальної цілісності України та заподіяння збитків у вигляді втрати всіх об’єктів державної власності загальною вартістю понад трильйон гривень.

Сьогодні обвинувальний акт стосовно Вітка скеровано до суду для розгляду по суті за процедурою спеціального судового провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: