У Львові відзначили 75-у річницю з дня проголошення Акту відновлення Української Держави

IMG_2848_1467300528

У четвер, 30 червня, у Львові урочистими заходами відзначили 75-ї річницю з дня проголошення Акту відновлення Української Держави. Зокрема на Ринковій площі організували масштабні святкування та відтворили події того часу.

Сьогодні, 30 червня, у Львові урочистими заходами відзначили 75-ї річницю з дня проголошення Акту відновлення Української Держави. Зокрема на Ринковій площі організували масштабні святкування та відтворили події того часу.

Глядачі зокрема побачили театралізоване дійство «Відтворення проголошення Акту відновлення Української Держави», що був здійснений Ярославом Стецьком з балкону будинку на площі Ринок, 10.

Після цього учасники святкування виконали Державний гімн України та  славень українських націоналістів «Зродились ми великої години». Опісля відбувся святковий концерт. Для львів'ян та гостей міста виступили «Львівські музики» та інші.

Зазначимо, урочистості відбулися за ініціативи громадських організацій патріотичного спрямування та за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Довідка:

30 червня 1941 року у львівському будинку "Просвіти" Українськими Національними Зборами був проголошений Акт відновлення Української Держави. Це сталося в умовах німецької окупації міста. На Замковій горі урочисто був піднятий національний прапор України.

Акт 30 червня 1941 року засвідчив усьому світові, що український народ є законним господарем на своїй землі і буде її боронити від кожного, хто посягає на незалежність і волю України. Варто зазначити, що "Актом" проголошено "відновлення", а не "проголошення" Української держави, тобто формально була збережена традиція (тяглість) існування Української Держави з часів УНР і ЗУНР, Визвольних Змагань 1917-1921 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: