Україну помістили в групу ризику по торгівлі людьми

Україну помістили в групу ризику по торгівлі людьми в "Доповіді про торгівлю людьми" 2016 року. Оголошення про публікації цієї Доповіді зробив Держсекретар США Джон Керрі, повідомляє посольство США в Києві на своїй сторінці в Facebook. 

На вимогу Конгресу США Державний департамент США готує таку доповідь щодо всіх країн світу. Метою цих доповідей є стимулювання до дій і створення партнерських зв'язків по всьому світу в боротьбі проти работоргівлі наших часів.

У Доповіді згадується, що в Україні велика кількість внутрішньо переміщених осіб, вони і є найбільш вразливими і схильними до експлуатації.

"Управління Верховного комісара ООН у справах біженців повідомило, що в Україні було зареєстровано більше 1,8 млн внутрішньо переміщених осіб і біженців за кордон в результаті кризи в Україні, і ці групи людей особливо вразливі до експлуатації", - сказано в Доповіді.

Також згадується, що спеціальний представник ОБСЄ та координатор по боротьбі з торгівлею людьми, посол Мадіна Джарбусинова, провела навчання представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, щоб підвищити поінформованість людей в Україні та поліпшити можливості по виявленню торгівлі людьми.

Автори Доповіді помістили Україну у другу групу з позначкою "вимагає уваги", поряд з Афганістаном, Болгарією, Конго, Кубою, Пакистаном, Сербією, Таїландом і Тунісом.

Цю групу описали як "Країни, уряди яких не в повній мірі виконують стандарти Закону про захист жертв торгівлі людьми, при цьому докладають зусиль, щоб наблизитися до виконання стандартів".

При цьому є уточнення - кількість жертв торгівлі людьми є значним або значно збільшується; існує відмова надати докази активізації зусиль по боротьбі з торгівлею людьми; висновки про те, що країна докладає належних зусиль для виправлення ситуації зроблені на основі того, що країна обіцяла зробити додаткові кроки в наступному році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: