Смертники, які здійснили теракт у Стамбулі, мали російські паспорти

Поліція Стамбула встановили особи двох терористів-смертників, що здійснили вибухи в аеропорту Стамбула

, про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

У поліції називають їх «власниками російських паспортів Ракимом Булгаровим і Вадимом Османовим». Особу третього терориста-смертника наразі встановлюється.

Слідство також встановило, що перед нападом на аеропорт терористи пошкодили жорсткий диск і викинули ноутбук, на якому зберігалась важлива інформація про організацію теракту, зазначає видання.

Раніше в турецьких ЗМІ вже з'являлася непідтверджена інформація про те, що серед передбачуваних учасників нападу на аеропорт могли бути громадяни Росії. Зокрема, називалися два імені - Осман Вадинов і Ахмед Чатаев. О. Вадинова в повідомленнях назвали вихідцем з Чечні, проте в правоохоронних органах РФ спростували інформацію про те, що така людина коли-небудь проживала у Чеченській республіці.

Що стосується другого підозрюваного в причетності до теракту в Стамбулі Ахмеда Чатаєва, то в 2012 році Росія відправляла Грузії запит про його видачу після того, як він був затриманий під час спецоперації МВС Грузії поблизу російсько-грузинського кордону, на що грузинська сторона відповіла відмовою.

Як повідомлялося, кілька вибухів пролунали в аеропорту імені Ататюрка у вівторок ввечері. Жертвами вибухів стали 44 людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: