Один з кроків на шляху України до Європи - вивчення українцями англійської мови

EU-flag

Президент України Петро Порошенко зустрівся з іноземними волонтерами - викладачами англійської мови за програмою громадської організації GoGlobal, передає Інтерфакс-Україна.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з іноземними волонтерами - викладачами англійської мови за програмою громадської організації GoGlobal, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомила в суботу прес-служба глави Української держави, П.Порошенко подякував волонтерам за участь у дуже важливій для України програмі, що допоможе в боротьбі проти російської пропаганди.

«Я був би дуже радий, щоб діти з окупованих територій взяли участь у програмі GoGlobal. Вони перебувають у жахливих гуманітарних умовах, де немає їжі, грошей, шкіл, дитячих садочків, пенсій, ліків. Єдине, що вони мають, це російська пропаганда. І коли вони доберуться до нашої неокупованої території, вони зрозуміють, що Україна зовсім інша. Саме тому, ваша участь також сприятиме поверненню миру на нашу землю», - сказав П.Порошенко.

Президент наголосив, що сьогодні Україна змінюється і провадить низку важливих реформ, і один з кроків на шляху до Європи - вивчення українцями англійської мови.

П.Порошенко подякував українцям, які стояли біля витоків цієї ініціативи і зробили її можливою, а також побажав учасникам програми успіхів і висловив сподівання, що вони знову повернуться в Україну.

«Спасибі за вашу підтримку! Ви були першим політиком, який підтримав нашу програму. Я сподіваюся, що в наступному році ми вдосконалюємо нашу інформаційну кампанію, і ми хотіли б, щоб Ви стали одним з послів англійської мови в наших таборах», - заявив у свою чергу народний депутат, член Ради ініціативи GoGlobal Мустафа Найєм.

Депутат висловив думку, що всі учасники цього проекту «поширюватимуть по світу інформацію про Україну не як про державу, а як про країну».

М.Найєм також зазначив, що в цьому році програмою буде охоплено 9 тис. українських дітей. За його словами, в наступному році в проекті можуть взяти участь 100 тис. дітей. Проект має на меті задіяти 1 тис. волонтерів наступного року.

У свою чергу, волонтер GoCamps Нейра Габріела Агілар Аха розповіла про свої враження від України: «Я люблю Україну, дітей, школи, в яких я працювала. Цим дітям треба позбутися страху того, що англійська є дуже складною. Коли я їх запитала, чи подобається їм те, що їхній учитель з іншої країни, вони відповіли: «Так, звичайно! Це дуже цікаво! Ми дізнаємося про Мексику і вчимо англійську», - сказала волонтер.

GoCamps - проект, який ініціювала громадська організація GoGlobal і підтримали Адміністрація президента України, Міністерство освіти і науки України, а також посольство США. У 2016 році громадська організація GoGlobal відібрала 126 шкіл з більш ніж 500, які подавалися на конкурс по всій Україні для участі в проекті GoCamps.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: