Уже невдовзі Львівщина може мати свою вільну економічну зону

Сьогодні у Львові відбувся Міжнародний форум Роль вільних економічних зон у розвитку регіонів, інформує Прометей.

Сьогодні у Львові відбувся Міжнародний форум «Роль вільних економічних зон у розвитку регіонів: Львівська область», інформує Прометей з посиланням на fakty.ictv.ua.

У форумі взяли участь понад 150 осіб, в тому числі нардепи, депутати Львівської облради, представники уряду ФРН, експерти з ОАЕ і Польщі. За підсумками заходу глава фракції Радикальної партії у Львівській облраді Юрій Візняк оголосив про створення громадського руху Сила Галичини, яке буде відстоювати створення вільної економічної зони (далі ВЕЗ – Ред.) у Львівському регіоні. Створення ВЕЗ на Львівщині також підтримали нардеп від БПП Олег Барна, нардеп від Радикальної партії Олег Купрієнко, радник федерального міністра сільського господарства ФРН Роберт Елерт, а також Керуючий партнер дубайської авіакомпанії ALPHA AIR Олексій Яровий.

Радник міністра ФРН, пан Елерт зазначив, що в силу свого географічного положення Львівська область могла б вести самостійну зовнішньоекономічну діяльність з федеративною Німеччиною:

– Безумовно, для цього необхідна серйозна законодавча база, що дозволяє регіонам вільно спілкуватися із зовнішніми джерелами фінансування і виступати гарантом залучення інвестицій, в тому числі, і в сільське господарство.

Нардеп Олег Барна, коментуючи ініціативу про створення ВЕЗ, підкреслив:

– Вільна зона – це можливість системно розвиватися підприємництву, малому, середньому і великому бізнесу. Це основа для залучення грошей, що дуже важливо для України.

З ним погодився колега по Верховній Раді нардеп Купрієнко. Глава фракції Радикальної партії у Львівській облраді Юрій Візняк, в своєму виступі заявив, що для стимулювання інвестиційної діяльності регіони повинні мати право на спеціальні пільги та режими.

– Вважаю, що громадські організації можуть зіграти важливу роль в процесах поліпшення інвестиційного клімату у Львівській області, – додав він.

Керуючий партнер дубайської авіакомпанії ALPHA AIR Олексій Яровий поділився досвідом функціонування ВЕЗ в ОАЕ:

– Завдяки ВЕЗ ОАЕ стрімко увійшла в п’ятірку найбільш розвинених економік світу. Я вірю в те, що в Україні будуть знайдені можливості і воля для впровадження кращого світового досвіду щодо стимулювання інвестиційної діяльності.

Учасники форуму звернулися до жителів Львівської області з закликом підтримати створення вільної економічної зони у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: