Шестеро українських військовослужбовців отримали поранення внаслідок дій бойовиків

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, шестеро отримали поранення,передає Львівський портал.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, шестеро отримали поранення,передає Львівський портал.

Як зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, на Луганському напрямку затишшя: не зафіксовано жодної збройної провокації з боку бойовиків.

Що стосується Донецького, то тут, за його словами, половина обстрілів відбулася в районі Авдіївки. «Бойовики застосували гранатомети різних модифікацій, стрілецьку зброю та кулемети, а біля Опитного випустили 18 мінометних мін, і ще 30 мін – на півночі, біля Новоселівки Другої», – зазначив Лисенко.

І зауважив, що триває інтенсивне протистояння в районі селища Луганське. Бойовики застосовують важке озброєння, зокрема ворог випустив по позиціям українських військ 36 снарядів з гармат калібром 122 міліметри та 119 мінометних мін. Також неспокійно у горлівській агломерації, де бойовики активно застосовували бронетехніку: постріли з БМП були зафіксовані у Новгородського, Зайцевого та Новоселівки. Також в означенних районах і поблизу Майорська бандформування стріляли з гранатометів та стрілецької зброї.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбувся 31 обстріл, з них 10 – з важкого озброєння.

Як наголосив Лисенко, на Маріупольському напрямку бої тривають по всій лінії фронту. Бандформування на цій ділянці найбільше використали 82-мм та  120-мм міномети. Зокрема, мінометні обстріли відбулися поблизу Красногоровки, Мар’їнки, Талаківки, Старогнатівки і Березового. Усього ворог випустив 98 мінометних мін. Переважна більшість цих обстрілів характеризувалася випуском партій від однієї до восьми мін. Біля Красногоровки і Мар’їнки бойовики стріляли з БМП, а поблизу Водяного випустили 3 артилерійських снаряди. Крім того, противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по цим позиціям, а також в районі Широкиного і Новогригоровки. Також біля Широкиного та Новотроїцького вели обстріли ворожі снайпери.

Усього на Маріупольскьому напрямку відбулося 38 обстрілів, з них – 13 з важкого озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: