Українські ріки вимагають повної чистки

3 (1)

Річки в Україні вимагають серйозної чистки та зменшення викидів. Про це в інтерв'ю одному з телеканалів розповів міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, інформує 112.ua.

Річки в Україні вимагають серйозної чистки та зменшення викидів. Про це в інтерв'ю одному з телеканалів розповів міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, інформує 112.ua.

«Наші річки вимагають серйозної чистки та зменшення викидів. І коли ми говоримо про викиди в річки, повітря, то в Україні поки що існує абсолютно середньовічна система "індульгенцій" - коли підприємець приходить до держави і каже: я буду викидати ось таку кількість сірчаної кислоти в річку, і я вам за це заплачу, а ви порахуйте там за якимись нормативами», - заявив він.

За його словами, поки що над цим немає ніякого контролю, а тому потрібно поставити лічильники викидів на кожній точці викиду.

«І немає ніякого контролю - або він викинув у двадцять разів більше чи менше, і немає ніякого стимулу ставити фільтри і припиняти викиди. Ми запропонували українському бізнесу, і наступного тижня у мене буде зустріч, образно кажучи, з гірничо-металургійним комплексом України, де ми підпишемо меморандум про рух у цьому напрямку. Ми повинні поставити лічильники викидів на кожній точці викиду і, друге, створити систему економічних стимулів: якщо підприємство інвестувало у зменшення викидів - ми повинні зробити понижуючий коефіцієнт сплати екологічного податку», - додав Семерак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: