Київ направив запит Москві щодо незаконно вивезених з України дітей

Українська сторона звернулася до Росії з вимогою надати інформацію про незаконно вивезених з території України дітей.

Про це повідомила представниця України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи після переговорів у Мінську.

«Українська сторона виступає категорично проти будь-якого використання дітей і підлітків у війні. Ми в черговий раз звернулися до РФ з вимогою надати інформацію про незаконно вивезених з території України дітей, також висловили глибоку стурбованість недопуском міжнародних гуманітарних організацій, в т.ч. ЮНІСЕФ, в дитячі та спеціалізовані дитячі установи на окупованих територіях», – написала Геращенко у Facebook за підсумками засідання підгрупи.

Вона також повідомила про готовність української сторони евакуювати дитячі будинки для тяжкохворих, лежачих дітей з Луганської області, залучити до цієї роботи Міжнародний комітет Червоного Хреста, якщо «була б тільки згода другої сторони».

«Домовилися, що проблематика захисту прав дитини буде підніматися на одній з найближчих зустрічей гуманітарної групи, щоб вийти на рішення, а не тільки в черговий раз озвучувати занепокоєння», – написала Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: