На фестиваль до Польщі не пустили український гурт «Ot Vinta»

Польські прикордонники не пустили до Польщі український гурт «Ot Vinta», пояснивши це тим, що діяльність музикантів начебто становить загрозу державному устрою та громадській безпеці, у зв'язку з чим Об'єднання українців Польщі висловило протест і закликало владу цієї країни не провокувати наростання напруження між двома народами.

Про це інформує Інтерфакс.
У пояснювальній записці (польської прикордонної служби - ІФ) зазначено, що гурт є «загрозою для державного устрою і громадського порядку», - йдеться в заяві голови Об'єднання українців Польщі Петра Тима, яку він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook у неділю.
У документі він повідомляє, що в неділю, 3 липня, «Ot Vinta» мав виступати у Варшаві у рамках фестивалю Plac Defilad. Гурт досить відомий у Польщі, адже перед цим він уже понад 20 разів виступав із концертами в цій країні.
Петро Тима нагадує, що перед цим гурт було заборонено виступати на фестивалі, організованому Об'єднанням українців у Польщі «Ніч на Івана Купала», 2 липня в Перемишлі.
Українці Польщі вважають, що останнє рішення польської влади є черговим актом антиукраїнської істерії, яка останнім часом нагнітається в польському суспільстві.
Також Тима нагадує, що «минулого року відбулася хвиля руйнування» невідомими українських пам'ятників у Польщі, зокрема на військовому кладовищі в Пікуличах, що перебуває під опікою Ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: