Символом Євробачення-2017 може бути петриківський розпис

06

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резниченко запропонував Кабінету Міністрів зробити петриківський розпис символом проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017» - фірмовий розпис Дніпропетровської області міг би прикрасити футболки, диски, браслети, сумки і чохли на мобільні телефони.

Про це інформує Інтерфакс.
Як розповів Резніченко журналістам у понеділок, напередодні він отримав лист від Петриківської громади, в якому місцеві жителі виступили з ініціативою - прикрасити петриківським розписом символіку «Євробачення-2017».
«Петриківка - це народний бренд, який знають у всьому світі. Пишаємося, що неповторною технікою такого розпису мають саме наші майстри. Їх вміння можуть стати родзинкою і окрасою пісенного конкурсу «Євробачення-2017». Лист з проханням підтримати ініціативу Петриківського громади вже направили до Кабміну», - зазначив Резніченко.
За його словами, ідея зробити петриківський розпис символом народилася у молодого майстра з Петриківки Ігоря Лісового. Він уже зробив попередні ескізи. Прагнення художника підтримав і центр народного мистецтва «Петриківка».
Резніченко сказав, що Дніпропетровська область очікує рішення Кабміну, а петриківські майстри готові розпочати роботи в будь-який час.
Петриківський декоративний розпис визнано культурним надбанням людства, внесено до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО і є своєрідною візитівкою Дніпропетровської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: