У Києві готують 50-тисячний мітинг проти підвищення тарифів на комунпослуги

6 липня Федерація профспілок України проведе у Києві марш протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги, який завершиться пікетуванням Верховної ради.

Про це сьогодні, 4 липня, сказав голова об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько, повідомляє ІА Дивись.info.

«Рішення уряду може відмінити хіба що Верховна рада, тому ми вимагаємо провести парламентські слухання і скорегувати ціни на тарифи. Збільшивши ціну за опалення вдвічі уряд забрав 1200 кубометрів за пільговою ціною. Ми вимагаємо їх залишити, це буде заохочувати людей економити. Нам обіцяють, що люди не відчують підвищення тарифів, бо будуть субсидії, але ж виростуть ціни практично на всі товари», - Роман Дацько.

Він повідомив, що на Львівщині зібрано 67 тисяч підписів проти підвищення тарифів.

«Ми проводили збір підписів в трудових колективах , було два намети у Львові.  Ми зібрали 67 тисяч підписів. Частину з них уже відправили до Києва. До Києва з області виїжджає 1085 осіб для участі в акціях. Розраховуємо, зібрати в Києві мінімум 50 тисяч людей зі всієї України. Покажемо зібрані, вручимо. Якщо до нас не дослухаються, будемо закликати до національного страйку, попри те що в Україні 20 законів, які не дозволяють страйкувати», - розповів Роман Дацько.

Крім  врегулювання тарифів профспілки вимагають підвищити мінімальні розміри зарплат і пенсій до рівня фактичного прожиткового мінімуму, та встановити мораторій на підвищення тарифів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: