Внутрішньо переміщеним особам пенсії видаватиме «Ощадбанк»

З 1 липня виплата пенсій, які призначені внутрішньо переміщеним особам, здійснюється виключно через ПАТ «Державний ощадний банк України». До цього часу виплата відбувалася через будь-які інші банки та поштові відділення.

Про це сьогодні, 4 липня, під час прес-конференції повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду у Львівській області Руслана Іванкова.

Зараз в області є 2021 людина, яка отримує пенсії як внутрішньо переміщенні особи. Всім їм дадуть платіжні картки, які одночасно будуть і пенсійним посвідченням для внутрішньо переміщених осіб.

«У цьому пенсійному посвідченні нового взірця буде зазначена графічна та електронна інформація про власника та його електронно-цифро вий підпис. Строк її дії – до трьох років. Але першого року клієнт повинен приходити в «Ощадбанк» особисто щопівроку, а потім – один раз на рік. Це щоби в банку впевнилися, що саме ця людина отримує пенсію», - пояснює вона.

За її словами, аби отримати таку картку, внутрішньо переміщена особа повинна відкрити рахунок в «Ощадбанку», подати заяву в Пенсійний фонд про виплати через цей банк та заяву про виготовлення вищезгаданої картки. А також мати паспорт, ідентифікаційний код, довідку про взяття на облік як внутрішньо переміщена особа та фотокартку.

А загалом у Львівській області обліковано 11 751 особа або 7 970 родин з числа тимчасово переміщених осіб.

«Документом, який підтверджує такий статус, є довідка, яку видають органи соціального захисту населення», - каже заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Оксана Соболь

Таку довідку видають безтерміново і в ній вже не потрібні відмітки державної імміграційної служби.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: