Вроцлав поділився досвідом рекультивації сміттєзвалища

Львівську міську раду відвідала делегація міста Вроцлава на чолі з головою ради міста Яцеком Оссовським. Метою приїзду є налагодження співпраці між містами та обмін досвідом у питанні рекультивації сміттєзвалища у Вроцлаві.

Як зазначив Яцек Оссовський, Львів для мешканців Вроцлава є знаковим містом. Адже коли у 1945 році були створені нові кордони Польщі, до Вроцлава переїхала значна кількість переселенців зі Сходу, в тому числі зі Львова.

«Таким чином, інтелектуальна спадщина Львова пустила коріння у Вроцлаві. Навіть зараз у навчальних закладах на стінах висять портрет вчених, які колись працювали у Львові. Тому нам дуже важливо мати зі Львовом теплі добросусідські відносини. Ми хочемо продемонструвати, що наші міста мали дуже важку історію, але зараз мають дуже приязні стосунки. На цей час у Вроцлаві за статистикою проживає і навчається близько 50 тисяч українців. Я переконаний, що ми зараз стоїмо перед великим історичним шансом, щоб краще пізнавати одне одного та приятелювати».

Крім цього, Яцек Оссовський представив презентацію рекультивації міського сміттєзвалища «Машліце». З його слів, повна вартість проекту - 25,3 млн. євро, дві третіх з цієї суми надав Євросоюз.

«Для цілей рекультивації використано приблизно 800 тис. м3 ґрунту і агрегати від руйнування відходів, на якому зберігалися вантажі і земля. Зокрема, проведено геотехнічне забезпечення терикону сміттєзвалища (підкріплення країв грунтом та ущільнення покриття систетично-мінеральним матеріалом). Крім цього у процесі рекультивації впроваджено системи дегазації сміттєзвалища та здійснено захист підземних вод від витоків із сміттєзвалища шляхом облаштування дренажу та збору стоків».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: