Держгеонадра оскаржили наказ Мінприроди щодо позапланової перевірки відомства

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) оскаржила в Окружному адміністративному суді Києва наказ міністра екології та природних ресурсів (Мінприроди) щодо позапланової перевірки служби з 5 до 18 липня і звинуватила його у перевищенні повноважень.

«Колектив Державної служби геології та надр України обурений непрофесійними діями профільного міністра. Зокрема, йдеться про системний непрофесійний характер доручень міністра екології Остапа Семерака, де останньою краплею був наказ про позапланову перевірку Держгеонадр», – йдеться в повідомленні на сайті служби у вівторок.

Згідно з ним, глава Мінприроди О. Семерак нещодавно також доручив провести перевірку діяльності ТОВ «Південний кар'єр» щодо дотримання вимог з геологічного вивчення та використання надр, умов спецдозволу на користування надрами.

«Це пряме порушення порядку взаємодії та постанови Кабінету Міністрів про проведення державного геологічного контролю... Перевірки заборонені Кабміном, їх можуть проводити лише за наказом Мінекономрозвитку, а не прямої вказівки міністра екології», - наводяться в релізі пояснення юридичного управління Держгеонадр.

На його думку, виконання наказу про позапланову перевірку служби призведе до блокування та припинення її роботи і може загрожувати екологічною катастрофою.

Як повідомлялося, Кабмін у грудні 2014 року звільнив Дмитра Кащука, який очолював Держгеонадра з травня 2014 року, тимчасово поклавши в січні 2015 року виконання обов'язків глави служби на директора департаменту організаційно-аналітичної роботи і управління персоналом Держгеонадр Миколу Бояркіна.

Держгеонадр формує та реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: