Онищенко буде оголошено в міжнародний розшук і «червона картка» Інтерполу, - Холодницький

13558971_1127477207323535_5079401208395100590_o

Сьогодні Верховна Рада України трьома окремими голосуваннями надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Олександра Онищенка. По першому питанню «за» висловилися 275 народних обранців, за затримання – 265, за арешт - 263 депутати.

Про це написав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на своїй сторінці у Facebook.

В повідомленні йдеться, що це було голосування в ім’я народу, справедливості та закону. Воно відкриває можливості для судочинства по справі Онищенка.

«До голосування у Раді і після голосування у залі лунали закиди, мовляв "до чого все це, все рівно Онищенко дали втекти". Я звертаюся до депутатського корпусу! Якби усі проявили колективну сумлінність та єдиним вольовим рішенням позбавили себе такого рудименту як депутатська недоторканість, Онищенко не міг би вільно пересікти кордон у напрямку Мінську-Москви», - написав він.

Також він додав, що навіть за відсутності Онищенка Спеціалізована антикорупційна прокуратура та НАБ України вживатиме усіх процесуальних засобів у цій справі.

«Наступними, якщо він продовжуватиме переховуватися від слідства, етапами будуть: підписання Генпрокурором повідомлення про підозру, звернення САП до суду за дозволом про затримання Онищенка та доставку до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Після цього Онищенко буде оголошений у державний та міжнародний розшук і йому буде виставлено "червону картку" Інтерполу», - зазначтв він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: