Відтепер 1% бюджету розвитку буде розподілятись за рахунок побажань мешканців

30 червня на сесії Львівської міської ради затвердили Положення про громадський бюджет м. Львова. Рішення прийнято з метою забезпечення прав членів територіальної громади м. Львова на участь у самоврядуванні, керуючись ст. 64 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Відтак, відтепер 1% бюджету буде використовуватись на реалізацію проектів громади.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Як ви знаєте, на минулому пленарному засіданні ми прийняли ухвалу про громадський бюджет міста Львова. Тепер орієнтовно 1% бюджету розвитку буде розподілятись за рахунок побажань самих мешканців, вони будуть мати безпосередній вплив. Ми дуже цінуємо проекти, коли мешканці долучаються. Коли, наприклад, ми встановлюємо дитячий майданчик і мешканці хоча би 100 грн дають, переконаний, що цей майданчик буде мати більший догляд та увагу, ніхто не буде його псувати», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Фінансування громадського бюджету м. Львова проводиться за рахунок коштів міського бюджету м. Львова.

Загальний обсяг громадського бюджету м. Львова на відповідний бюджетний рік становить не менше 1% від затвердженого розміру видатків бюджету розвитку спеціального фонду міського бюджету міста Львова на той рік, у якому подаються пропозиції.

За рахунок коштів громадського бюджету м. Львова фінансуються проекти, реалізація яких можлива протягом одного бюджетного періоду.

У разі, якщо реалізація проекту передбачає використання земельної ділянки, приміщення чи іншого об’єкта, вони повинні належати до власності територіальної громади м. Львова.

Проекти, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету м. Львова, повинні стосуватись лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності (наприклад, вулиці, парку, дороги, спортивного чи дитячого майданчика, установи: школи, поліклініки, дитячого садочку тощо).

Подаючи проект на реалізацію у рамках громадського бюджету м. Львова, його автор (автори) засвідчує свою згоду на вільне використання Львівською міською радою цього проекту, ідеї, у тому числі поза межами реалізації громадського бюджету м. Львова.

Для подання проекту його автору необхідно заповнити бланк за формою та додати список осіб, які відповідають критеріям, визначеним у підпунктах цього Положення, які підтримують реалізацію цього проекту:

У разі подання малого проекту – необхідно подати список з 25 таких осіб з їх підписами.

У разі подання великого проекту - необхідно подати список з 50 таких осіб з їх підписами.

Кожен автор проекту може подати один малий та однин великий проект на один календарний рік.

Проекти до громадського бюджету міста Львова можна подавати щорічно з 15 серпня до 15 вересня.

Проекти можна подати способом заповнення спеціальної форми на веб-сайті Львівської міської ради, або у паперовому вигляді через Центри надання адміністративних послуг Львівської міської ради.

Заповнені бланки проектів, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету м. Львова (за винятком сторінок, які містять персональні дані авторів проекту), оприлюднюються у розділі “Громадський бюджет“ на веб-сайті Львівської міської  ради.

Автор проекту може у будь-який момент зняти свій проект з розгляду, але не пізніше, ніж за 7 календарних днів до початку голосування.

Об’єднання проектів можливе лише за взаємною згодою авторів до початку голосування.

Внесення змін щодо проекту можливе лише за згодою авторів проекту до початку голосування.

Забезпечення організації розгляду проектів здійснює управління «Секретаріат ради», яке: веде реєстр отриманих проектів та оприлюднює його на веб-сайті Львівської міської ради; здійснює перевірку правильності заповнення проекту згідно із вимогами цього Положення, у тому числі щодо відповідності кількості зібраних підписів.

У разі, якщо проект є неповний або заповнений з помилками, відповідальна особа електронною поштою або простим поштовим відправленням повідомляє про це автора проекту з проханням надати необхідну інформацію або внести корективи протягом 7 календарних днів з дня отримання інформації про доопрацювання проекту. У разі відмови внести корективи, або якщо такі корективи не були внесені протягом 7 календарних днів з дня отримання відповідної інформації, пропозиція відхиляється.

Передає копію проекту до відповідного профільного виконавчого органу Львівської міської ради для проведення аналізу проекту на предмет можливості реалізації та правильності визначення його вартості.

Профільний виконавчий орган протягом 21 календарного дня з дня отримання проекту здійснює його аналіз та готує свій висновок за формою згідно з додатком до цього Положення.

Якщо профільний виконавчий орган заперечує щодо можливості реалізації поданого проекту, то такий проект додатково скеровується на профільну постійну комісію Львівської міської ради для підтвердження або відхилення зауважень профільного виконавчого органу. Заперечення розглядаються на найближчому засіданні постійної комісії, на яке запрошуються автори проекту.

Будь-які втручання у проектні пропозиції, у тому числі зміни об’єкта чи об’єднання з іншими, можливі лише за згодою авторів.

Після проведеного аналізу всіх проектів управління «Секретаріат ради» оприлюднює на веб-сайті Львівської міської ради проекти, допущені для участі у голосуванні та відхилені проекти, а також відповідні висновки профільних виконавчих органів та постійних комісій Львівської міської ради.

Проекти, допущені для участі у голосуванні, оприлюднюються з врахуванням поділу на великі та малі. Малі проекти додатково розподіляються за районним принципом.

Голосування за проекти для реалізації за рахунок коштів громадського бюджету м. Львова здійснюється через е-сервіс «Громадський бюджет Львова».

Голосування проводиться не раніше 7 днів після оприлюднення допущених для участі у голосуванні проектів на веб-сайті Львівської міської ради.

Голосування триває протягом 15 календарних днів з дня початку голосування, як правило з 1 по 15 листопада року, який передує реалізації проектів.

Районні адміністрації (у разі презентації малих проектів) та управління «Секретаріат ради» (у разі презентації великих проектів) визначають час та надають приміщення разом з відповідним обладнання для можливості презентації всіх проектів їхніми авторами.

Кожен львів’янин може віддати один голос за малий проект та один голос за великий проект у кожному році.

Обов’язковою умовою для голосування є ідентифікація особи щодо критеріїв, зазначених у підпунктах цього Положення.

Голосування та ідентифікація особи може бути проведена у Центрах надання адміністративних послуг міста Львова та/або через систему Bank ID  (для осіб, які зареєстровані у м. Львові).

Працівники Центру надання адміністративних послуг міста Львова надають загальну інформацію щодо громадського бюджету м. Львова та роз’яснюють порядок голосування за проекти. При цьому їм забороняється здійснювати агітацію та переконувати проголосувати за окремо взяті проекти.

Результати он-лайн голосування відображаються на е-сервісі «Громадський бюджет м. Львова» у режимі реального часу.

Встановлення результатів голосування передбачає підрахунок голосів в он-лайн режимі через е-сервіс «Громадський бюджет Львова».

Постійна комісія законності, депутатської діяльності та свободи слова, постійна комісія фінансів та планування бюджету на своєму спільному засіданні відповідно до результатів голосування формують рейтинг проектів та визначають перелік проектів, рекомендованих до фінансування за кошти громадського бюджету м. Львова.

У разі, якщо проекти набирають однакову кількість голосів, то пріоритетними вважаються ті, які потребують менший обсяг фінансування.

Рекомендованими до реалізації вважатимуться ті проектні пропозиції, які набрали найбільшу кількість голосів, до вичерпання обсягу коштів, виділених на реалізацію громадського бюджету м. Львова на відповідний рік.

Рейтинг та перелік проектів оприлюднюються не пізніше 2 робочих днів від дня проведення підрахунку голосів.

За результати підрахунку голосів управління «Секретаріат ради» на підставі протоколу спільного засідання постійної комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова і постійної комісії фінансів та планування бюджету готує проект ухвали з переліком проектів, які пропонуються до фінансування у рамках громадського бюджету м. Львова на визначений рік до 1 грудня поточного року.

Пропозиції, які будуть затверджені рішенням Львівської міської ради, підлягають фінансуванню за рахунок коштів міського бюджету м. Львова на наступний бюджетний рік

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: