500 венесуельських жінок прорвалися через кордон Колумбії в пошуках їжі

5184

Близько 500 венесуельських жінок прорвалися через колумбійський кордон, щоб купити в місцевих магазинах продукти харчування і товари першої необхідності

, пише The Guardian. Жінкам вдалося прорвати кордон з солдатів Національної гвардії і потрапити в прикордонне місто Кукута.

Венесуелки скуповували в колумбійських магазинах і супермаркетах туалетний папір, пшеничну і кукурудзяну муку, олію та інші товари, які вони не можуть придбати через дефіцит. При цьому наголошується, що жінок не зупинили навіть високі, в порівнянні з венесуельськими, ціни на продукти харчування - в деяких випадках, в 10 разів вище. Закупивши необхідні товари, жінки повернулися додому, наспівуючи національний гімн Венесуели.

У серпні 2015 року президент країни Ніколас Мадуро закрив ділянку венесуельсько-колумбійського кордону протяжністю 2,25 тисячі кілометра і почав боротьбу з контрабандистами, які скуповували товари в Венесуелі за субсидованими цінами і продавали їх на колумбійському ринку з великою націнкою. Глава держави також оголосив надзвичайний стан у прикордонних регіонах і депортував понад тисячу нелегально проживають там громадян Колумбії.

Після цього відносини між сусідніми країнами погіршилися. Однак минулого тижня міністри оборони Венесуели і Колумбії провели зустріч, в ході обговорили питання безпеки в прикордонних районах.

Нагадаємо, на початку червня в столиці країни Каракасі спалахнув голодний бунт: люди вийшли на вулиці з криками «Ми хочемо їжі!». Крім того, венесуельці виходили на мітинги проти чинного президента країни Ніколаса Мадуро, вимагаючи проведення референдуму про його відставку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: