Один із затриманих у Смільниці митників розповів про схеми своїх колег

Один із трьох затриманих у Смільниці за отримання хабара митників пішов на співпрацю зі слідством і розповів про схеми своїх колег.

Про це під час прес-конференції  розповів військовий прокурор Львівського гарнізону Західного регіону України Владислав Савинець, інформує ІА Дивись.info.

«Документування проводилося впродовж двох місяців. За цей період вони тільки від одного громадянина отримали  понад 20 тисяч гривень. Прослідковувалася систематичність дій цих осіб, вони навіть по рухах розуміли один одного - до кого підійти, у кого брати гроші, яку суму брати. Гроші вимагали щоб людину не тримати довше у пункті пропуску, не займатися формалізмом документів, не створювати перешкоди надумані. Вони оцінювали такі свої послуги», - розповів прокурор.

За його словами один із затриманих допоміг слідству розкрити схеми своїх колег.

«Вони один одного не здали. Серед трьох затриманих був один митник, він фігурував тільки по одному епізоду злочинної діяльності, і він пішов на співпрацю зі слідством. Розказав про схеми інших двох колег, як вони отримували, тому що в них була системність. Ми задокументували три факти отримання неправомірної вигоди», - розповів Владислав Савинець.

Він додав, що митник, який допоміг слідству, уже засуджений. З ним була укладена угода затверджена судом. Він позбавлений права обіймати державні посади на 2 роки, по санкції суду йому призначено штраф в розмірі 24 тисячі гривень. Щодо його колег, то вони чекають суду.

«Вони відпрацював на митниці більше 5 років. Причетність їхнього керівництва до цих схем в ході розслідування відпрацьовувалася, але скоріше за все є кругова порука. Керівництво миттєво відреагувало -  призначило службове розслідування  за результатом якого їх звільнили. Зараз вони вдома, під заставою яку призначив їм суд – по 116 тисяч гривень кожному. Ми хотіли більшого. В них зарплата до 4 тисяч гривень і при цьому їздять на елітних автомобілях, які на них не зареєстровані, живуть в елітних будинках. Це неспівмірно. Вони затягували слідство, то на лікарняному, то адвокати, тобто робили перешкоди. Через це слідство затягнулося на 4 місяці» - розповів прокурор.

Справу щодо митників розглядатиме Старосамбірський районний суд. Дата розгляду справи наразі не визначена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: