Перевірка Держгеонадр за вказівкою Семерака – незаконна, – Держслужба геології на надр

gosgeonadra_650x410

Днями вийшов наказ Остапа Семерака щодо позапланової перевірки Держгеонадр з 5 по 18 липня. Служба допустила до проведення перевірки комісію, однак зазначає, що у Мінекології немає правових підстав для проведення вказаної перевірки.

Незважаючи на те, що наказ Остапа Семерака щодо позапланової перевірки Держгеонадр суперечить законодавству, Служба допустила до  проведення перевірки  – комісія працює вже два дні. На цей час створені належні умови для роботи комісії та забезпечено надання всіх необхідних матеріалів та документів на вимогу членів комісії.

«Складається враження, що міністр екології очікує, що ми спеціально блокуватимемо хід перевірки. Та ми хочемо єдиного, щоб вона відбувалась згідно чинного законодавства, а не з суб’єктивного бажання очільника міністерства. Прикро, що міністерство веде спекулятивну інформаційну кампанію, яка не відповідає дійсності. Не зважаючи на те, що ця перевірка є незаконною та непрофесійною, комісія все таки допущена до роботи», - зазначають у Держгеонадрах.

Та оскільки, у Мінекології відсутні правові підстави для проведення перевірки, Держгеонадра, згідно з чинним законодавством, була змушена направити позов до Окружного адміністративного суду м. Києва. У позові Служба просить визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства екології та природних ресурсів України.

Таким чином Держгеонадра вважає, що в діях міністра є ознаки перевищення повноважень.

Дивіться велике інтерв'ю із головою Держгеонадр Миколою Бояркіним за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: