Через що зависли 46 мільйонів гривень на децентралізацію Львівщини

Ростислав Замлинський
Ростислав Замлинський / loda.gov.ua

Із 45 мільйонів 950 тисяч гривень, що їх виділено із державного бюджету для виконання програм розвитку об'єднаних територіальних громад Львівської області, поки не використано жодної копійки. Ці кошти досі залишаються на рахунках держави.

Про це на прес-конференції, присвяченій проблемам і успіхам децентралізації на Львівщині, заявив заступник голови Обласної державної адміністрації Львівської області Ростислав Замлинський, передає кореспондент «Дивись.Info».

Загалом для реформи самоврядування за цією програмою передбачено передання 1 мільярда гривень із державного до місцевих бюджетів усієї України. Львівська область отримала 45 мільйонів 950 тисяч. Ці кошти почали надходити ще із лютого.

Але оскільки вони розраховані на реалізацію конкретних проектів, жодна частина із них ще не була освоєна. Річ у тім, що новостворені громади виявилися не зовсім готовими до ґрунтовної підготовки якісних, детально прописаних проектів розвитку: подані проекти найчастіше повертали на доопрацювання.

«Тільки громада визначає, що їй робити: чи новий генплан, чи нову школу, чи якісь ремонти. Після того, як громада визначається, що вони хочуть, вони подають ці документи до облдержадміністрації на розгляд комісії, яка визначає, чи цей проект відповідає цільовості, яка передбачена відповідною постановою Кабміну чи ні», – пояснив Замлинський.

Тільки після погодження на всіх рівнях влади і затвердження якості та дієвості проекту, гроші можуть бути виділені. Загалом, у цьому питанні на озброєння взятий принцип, якого дотримуються кредитори або грантодавці, що виділяють кошти на ті чи інші дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: