Хто такий і звідки взявся новий перший заступник прокурора Львівщини (фото, документи)

1429168767_rrrsrrersryerer-1024x683

Сьогодні стало відомо, що першим заступником обласного прокурора Львівщини призначили Богдана Подубинського, який до цього обіймав таку ж посаду на Тернопільщині.

ІА «Дивись.info» вирішила поцікавитися, хто ж такий Богдан Подубинський і звідки він взявся.

Отож, згідно із офіційно довідкою, розміщеною на сайті Львівської обласної прокуратури: «Подубинський Богдан Володимирович народився 29 квітня 1963 року в м. Стрий Львівської області. У 1988 році закінчив юридичний факультет Львівського державного університету ім. Івана Франка.

Діяльність в органах прокуратури розпочав у 1989 році на посаді стажиста слідчого прокуратури міста Стрий. До призначення на посаду першого заступника прокурора Львівської області обіймав аналогічну посаду у прокуратурі Тернопільської області».

Як нам вдалося з’ясувати, Богдан Подубинський з 2002 по 2010 рік вже обіймав посаду заступника прокурора Львівської області. Але у зв’язку з виходом на пенсію за власним бажанням був звільнений з органів прокуратури. Потім Подубинський зайнявся адвокатською практикою, щоправда, недовго. У 2014 році він очолив Херсонську обласну прокуратуру.

Навколо Подубинського на Херсонщині розгорівся скандал. ЗАТ «Георесурси» звернулося з відкритим листом до українських ЗМІ і громадськості України з проханням покласти край незаконним діям обласного прокурора, який намагається будь-якими способами зупинити господарську діяльність підприємства.

Підприємство займалося постачанням піску з кар’єру. На думку працівників підприємства, всі перевірки, обшуки, порушені справи мали одну мету – заблокувати роботу підприємства, по-іншому «віджати бізнес».

Було чимало скарг й від депутатів до Генеральної прокуратури на Подубинського про його бездіяльність, зокрема щодо незаконної вирубки лісів.

Відзначився у Херсоні Богдан Подубинський і тим, що встиг отримати там квартиру площею 26 кв м по вул. 49-ої Гвардійської дивізії. Про це писали «Наші гроші».

"Наші гроші"

"Наші гроші"

Знайшли журналісти й ще одне рішенням виконкому Херсонської міськради від 19 серпня 2014 року, згідно з яким прокурор Херсонської області Богдан Подубинський позачергово і безкоштовно отримав квартиру площею 52 кв м, яка оцінюється у 27 тисяч доларів, на вулиці Смольній, 132. До речі, йдеться про будинок, який реконструювали для інвалідів.

1428677188_photo_2015-04-10_17-43-35

Далі служба завела прокурора на Тернопільщину, де він обійняв посаду першого заступника обласного прокурора. Саме тут місцеві ЗМІ й помітили, що пан Подубинський у власності має найбільшу кількість квартир з усіх тамтешніх прокурорів.

За 2014 рік Богдан Подубинський задекларував сукупний дохід понад 290 тисяч, земельну ділянку площею 1600 кв м, дві квартири. Дві квартири і будинок зазначені як власність членів сім’ї.

Ось тут можна переглянути декларацію прокурора за 2014 рік.

До слова, декларацію Подубинського за 2015 рік знайти не вдалося, однак тернопільська газета «Галас» писала: «Перший заступник прокурора Тернопільської області Богдан Подубинський у 2015 році отримав близько 500 000 тисяч гривень доходу. Точну суму назвати важко, оскільки заступник прокурора, напевно зі скромності, дуже нерозбірливо вказав свої доходи у декларації.

Із них зарплата першого заступника прокурора становила 309 175 грн, ще 158 000 грн. – дохід від відчуження рухомого чи нерухомого майна, 6785 – інші види доходів.

Члени сім’ї першого заступника прокурора минулого року отримали 55 510 грн. доходу.

У власності Богдана Подубинського земельна ділянка площею 1500 кв.м. і квартира площею 96 кв. м. У членів сім’ї – житловий будинок площею 127 кв.м, та дві квартири площею 96 та 52 кв. м.

Транспортних засобів ні перший заступник прокурора, ні члени його сім’ї не мають».

Газета "Галас"

Газета "Галас"

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: