Мешканці Коломиї організували КПП, аби не допустити ввезення львівського сміття (Фото)

сміття коломия
фото: архів

Ще кілька днів тому редакція Дивись.info писала про те, що 2000 тон сміття зі Львова захоронять на полігоні у Коломиї.

Тоді Андрій Садовий направив відповідного листа міському голові цього прикарпатського містечка  з проханням тимчасово зберігати ТПВ, що утворюються на території Львова. І мер Коломиї дав згоду.

А от мешканці Львова про таке рішення лідера «Самопомочі» дізналися не одразу. садовий документЦя інформація чомусь залишилась поза активною увагою львівських ЗМІ. А даремно, бо ж, знаючи як наша влада вміє домовлятися, варто було забити на сполох ще тоді.

Виявляється, Коломийська міськрада дала дозвіл прийняти сміття зі столиці Галичини без будь-якого громадського обговорення та погодження мешканців, зробивши це на екстреному засіданні виконавчого комітету. Підтримали це рішення за словами місцевих журналіст 14 членів виконкому.

І вже вдосвіта у неділю на коломийський КП «Полігон екологія» прибули перші дві вантажівки з 40 тонами львівських відходів. І це неабияк обурило місцеву громаду, яка змусила Коломийську владу скасувати рішення виконавчого комітету.

документ 1

«Ми розуміємо і розділяємо біду львів’ян. Однак бентежить інший факт - члени виконкому на чолі з міським очільником Ігорем Слюзарем не врахували, що наше сміттєзвалище не зможе витримати додаткового навантаження, а тому в майбутньому це може призвести до екологічної катастрофи вже не у самому Львові, а у Коломиї. Бо ж навіть зараз на звалищі утворилася гора зі сміття заввишки майже 10 метрів.», - коментує ситуацію Дивись.info журналістка з Коломиї Вікторія Мартинюк.

Також, за її словами, мешканці прилеглих районів цього прикарпатського містечка організували контрольно-пропускні пункти, щоб не допустити завезення сміття зі Львова.  Більше того, люди підготували відповідну вимогу, яку направили міському голові.

Ситуація ж зі львівським ТПВ і надалі залишає бажати кращого. Відходів більше, тому впоратися з ними стає дедалі важче. А соціальні мережі щоденно оновлюються серіями фото переповнених сміттєвих баків. Влада ж і надалі стверджує, що докладає усіх зусиль для вирішення сміттєвої кризи.

А тим часом науковці заговорили і про відходи з самих Грибовичів та прилеглих до полігону сіл. Подейкують, що звідти сміття не вивозять з першого дня катастрофи. Тому назріває ще одне екологічне лихо.

Олег ГАЛІВ

Фото надані Вікторією Мартинюк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: